Трійця 2022: коли святкувати і що означає це свято

Свята Трійця – це один із дванадцяти основних християнських свят. Відзначається на 50 день після Великодня. Так що ж означає свято Святої Трійці у християнському світі.

У православ'ї Трійця тісно пов'язана з датою Великодня. Православна Трійця відзначається у неділю, в день П'ятидесятниці, на 50-й день після Воскресіння Господнього.

У 2022 році ми відзначатитмемо Великдень 24 квітня, відповідно День Святої Трійці православні церкви відсвяткуватимуть 12 червня.

Вважається, що свято Святої Трійці було встановлено учнями Христа, які прагнули зміцнити в пам'яті людей зішестя на них Святого Духа. Ця подія відбулася на 50-й день після Воскресіння Ісуса Христа і описана в Біблії. Після зішестя Святого Духа апостоли отримали дар зцілення і пророцтва, а також вміння розмовляти на багатьох мовах і вирушили в різні куточки світу, щоб проповідувати.

За традицією, на Трійцю проходить святкове богослужіння. Храми і будинки прикрашають зеленню: на підлогу зазвичай кладуть свіжоскошену траву, а ікони прикрашають весняними квітами та молодими гілками дерев (липи, берези). Вважається, що таким чином можна захистити свій будинок і сім'ю від зла. На П'ятидесятницю влаштовують застілля із достатком м'ясних страв, оскільки посту в це свято немає. На Трійцю влаштовують народні гуляння, сватаються, щоби на Покров вже відгуляти весілля.

Читайте також