Тунель закоханих у Рівному: ідеальне місце для романтичних побачень

Будь-який мандрівник знає, що найкрасивіші пам'ятки створюються самою природою. Однією з найпримітніших справедливо вважається Тунель кохання в Рівному. Ті, кому довелося побувати в ньому, завжди діляться позитивними емоціями на форумах міста та в соціальних мережах. Це ідеальне місце для фотосесій і романтичних побачень. Тут можна зробити пропозицію руки й серця коханій людині, така мить щастя точно запам'ятається назавжди.

Історія Тунелю кохання оповита безліччю легенд. Місцеві жителі кажуть, що раніше на цьому місці було прокладено залізничну гілку, яка вела до деревообробного підприємства, розташованого в Оржеві. Її давно не використовували, тому місцевість з обох боків від шпал заростала все більше. Згодом склепіння дерев зімкнулося вгорі й утворило природний тунель. А що стосується легенд, то найпопулярніша з них свідчить: якщо закохана пара пройде тунелем, тримаючись за руки, і загадає якесь бажання, то воно обов'язково незабаром виповниться.

До речі, Тунель кохання прекрасний будь-якої пори року. Влітку це зелена печера, де свіжо навіть у полуденну спеку. Восени листя розфарбовується у всі відтінки жовтого, оранжевого та червоного. Узимку тунель покривається білим пухнастим вбранням. 

Тунель кохання знаходиться на Рівненщині, у селі Клевань на вул. Залізничній, 46. Дістатися сюди можна на авто або поїздом. Поруч із «тунелем» є й інші цікаві місця. Наприклад, на привал мандрівники можуть зупинитися на березі мальовничої річки Стубли. Неподалік розташований Клеванський замок. Він був зведений у 1475 році. Поруч розташована Церква Різдва Христового. 

Вирушаючи до селища Клевань на відпочинок, подбайте заздалегідь про мобільний інтернет. Сигнал wi-fi тут є тільки в місцевому готелі та в парі кафе. Тому, якщо захочеться переглянути фільм онлайн або зробити букмекерські ставки на НХЛ, доведеться скористатися смартфоном з інтернетом від «Водафона» або «Київстара».

Читайте також