У 10 населених пунктах Білорусі є російські війська - Міноборони

У десяти населених пунктах Білорусі знаходяться російські війська. 

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Міноборони Олександр Мотузяник

- Щодо російських військ то відразу скажу, що вони там є. Я не скажу вам їхню точну кількість, але там дислокуються російські підрозділи. Є близько 10 населених пунктів, де є військовослужбовці армії росії. 

Крім того ми знаємо про оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер», які також розгорнуті на території білорусі, і це несе загрозу продовження завдання ракетних ударів по нашій території, - сказав Мотузяник. 

Він також додав, що в останні тижні збройні сили Білорусі у складі до семи батальйонів намагаються прикривати ділянку білорусько-українського кордону. Він назвав ці дії демонстранційними, оскільки з боку України ніякої загрози для Білорусі бути не може. 

"Можливий напад України на територію Білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію Росії", - заявив речник Міноборони. 

Тим не менше він нагадав, що білоруське керівництво оголосило про збільшення чисельності армії до 80 тисяч. 

Проте у найближчі перспективі в Міноборони не бачать створення якогось потужного угрупування. Метою таких демонстраційних дій, в тому числі і з боку російської армії, є відтягнення сил ЗСУ та недопуск перекидання їх на інші напрямки. 

Крім того Мотузяник прокоментував ситуацію та півдні України та зазначив, що там ситуація наразі відносно спокійна.

Читайте також