У Дубні хочуть побудувати сучасну веслувальну базу

У межах хакатону від IRS «100 ідей для міст» волонтери для Дубенської громади розробили проєкт веслувальної бази дитячо-юнацької спортивної школи.

Про це повідомили в ІRS.

Зазначають, що існуюча база, де на сьогодні займається більше 100 дітей та тренерів, знаходиться у занедбаному стані. Будівля не призначена для такої кількості спортсменів, немає каналізації, водопостачання та опалення. У результаті обстежень було виявлено значну кількість дефектів. Враховуючи все це та недоцільність вкладання ресурсів в існуючу базу, побажанням громади є не реконструкція, а спорудження нової будівлі.

«Наша команда намагалася поєднати сучасну архітектуру та історичну і культурну спадщину регіону. Також передбачається новий елінг для човнів на березі річки та новий великий пірс.  Будівля має металевий каркас, великопролітні конструкції покриття - сталеві просторові трубчасті ферми, перекриття монолітне, по профільованому настилу.  Для підвищення енергоефективності система вентиляції повинна бути обладнана рекуператорами, огороджувальні конструкції утеплені, вікна – багатошарові, проміжки заповнені аргоном, освітлювальні прилади оснащені енергозберігаючими технологіями», – розповіли в ІRS.

Читайте також