У Костополі планують капітальні ремонти лікарні, спортшколи та дитсадка: що відомо

У Костополі в рамках програми Європейського інвестиційного банку «Енергоефективність громадських будівель в Україні» планують реалізувати важливі проєкти. Ідеться про ремонт трьох громадських будівель.

Про це повідомили в Костопільській міськраді.

Заступник міського голови Юрій Кузнюк і начальник управління економіки та регіонального розвитку Віталій Повх узяли участь у тренінгу «Управління проєктами в рамках програми ЄІБ «Енергоефективність громадських будівель в Україні» (UPBEE). Захід відбувся 30-31 травня в місті Жовква, що на Львівщині.

Юрій Кузнюк і Віталій Повх презентували три субпроєкти Костопільської громади й ознайомилися із сучасними підходами до управління проєктами, зокрема у сфері енергоефективності. Разом із фахівцями обговорили методи планування, контролю й оцінки проєктів, а також ознайомилися з найкращими європейськими практиками в цій галузі.

У рамках програми UPBEE в Костопільській громаді планують реалізуватим три важливі проєкти:

  • капітальний ремонт корпусу № 1 (будівля лікарні з харчоблоком) КНП «Костопільська БЛІЛ». Ідеться про заміну покрівлі й вікон, зовнішнє опорядження, утеплення фасадів;

  • капітальний ремонт із теплоізоляції огороджувальних конструкцій (зовнішніх стін) будівлі Костопільської ДЮСШ;

  • капітальний ремонт ЗДО № 3 «Сонечко». Ідеться про заміну покрівлі, зовнішнє опорядження й утеплення фасадів.

"Успішна реалізація цих проєктів стане важливим кроком до створення енергоефективної громади. Упровадження заходів з енергоефективності дозволить значно знизити витрати на утримання громадських будівель та покращити екологічну ситуацію у регіоні", - підсумував Юрій Кузнюк.

Довідково. Програма UPBEE (Ukrainian Public Buildings Energy Efficiency), яку фінансує Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), спрямована на підвищення енергоефективності громадських будівель в Україні. Мета програми полягає у зменшенні енергоспоживання й поліпшенні умов для користувачів громадських будівель, зокрема шкіл, дитячих садків, лікарень та інших об'єктів соціальної інфраструктури.

Читайте також