У лікарні на півночі Рівненщини встановили сучасний комп`ютерний томограф

На Рівненщині у Зарічненській багатопрофільній лікарні встановили новий комп'ютерний томограф.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

Сучасний комп’ютерний томограф Canon Medical Systems Corporation, виробництва Японії, був придбаний Медичними закупівлями України на замовлення МОН.

«Наразі комп’ютерний томограф вже змонтовано, а медичний персонал пройшов необхідне кваліфіковане навчання для подальшої роботи з ним. Також разом із обладнанням у лікарні встановлено джерело безперебійного живлення необхідного класу. Лікарі зможуть працювати з обладнанням після отримання дозволу на право експлуатації апарату від ДІЯР», - сказав Сергій Подолін.

Також він зазначив, що Зарічненська багатопрофільна лікарня надає невідкладну спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам терапевтичного, хірургічного, акушерсько-гінекологічного та педіатричного профілю. Цьогоріч стаціонарну медичну допомогу у медзакладі отримали майже 5 тисяч осіб, а на приймальне відділення за невідкладною допомогою звернулися понад 2 тисячі пацієнтів.

Нагадаємо, що комп`ютерна томографія забезпечує детальну діагностику внутрішніх органів і систем. КТ-сканування можна застосовувати для обстеження майже всіх частин тіла, діагностики захворювань і травм різної складності. Це дозволяє лікарям використовувати найновітнішу методику діагностування, а пацієнтам надає доступ до медичної допомоги найвищого рівня.

 

Читайте також