У Рівному до найбільших боржників за тепло навідуються виконавці

Державні виконавці разом з працівниками "Рівнетеплоенерго" проводять об'їзд квартир, власники яких заборгували десятки тисяч гривень за тепло. 

Про це повідомляє Суспільне

Родина рівнянки Олени Яремчук заборгувала за теплопостачання понад 68 тисяч гривень.

"Перше — чоловік раком хворів. Не мали як, бо далі хворіє. Друге — воїн ЗСУ поранений лежить у хаті після двох операцій, за які майже все оплачували. Третє — 19 числа поховала дитину, 19-річного хлопця. Іншого доходу? як пенсія дві тисячі, у мене немає. І у чоловіка - три тисячі. Все", - пояснює жінка. 

Вона повідомила, що готова добровільно віддавати на погашення боргу половину своєї пенсії, але наразі на її пенсійний рахунок наклали арешт. Щоб його розблокувати, має з’явитися у міськвідділ Державної виконавчої служби.

З шести квартир, у які за день завітали державні виконавці, лише вона впустила їх у дім.

Представниця міськвідділу Державної виконавчої служби Олена Анненкова розповіла, що є проблема у тому, що люди не відчиняють двері:

"Залишаються повістки-виклики в дверях, залишаються вимоги з врахуванням суми боргу та рахунку, на який необхідно сплатити. Будемо залучати органи поліції. Для примусового входження і знаходження такого майна, на яке можна зробити стягнення" - каже службовиця. 

Держвиконавці виїздять до боржників, щодо яких є судові рішення про примусове стягнення. Суд ухвалив їх за позовами "Рівнетеплоенерго". 

"Ми змушені подавати в суд, тому що, якщо, наприклад, на аналогічний період борг клієнтів перед компанією складав близько 106 мільйонів гривень, то цього року борг трохи менш як 300 мільйонів гривень. А компанії потрібно і заплатити за газ, і заплатити податки, і заплатити заробітну плату працівникам. Всі ж хочуть, щоби зимою було тепло, всі ж хочуть, щоб не відключали через пориви і так далі, але труби треба за щось купувати", - розповів речник компанії. 

Аби майно за несплачені рахунки не арештували, тепловики радять прийти у сервісний центр "Рівнетеплоенерго" й укласти договір реструктуризації боргу

Читайте також