У Рівному ініціюють облаштування камер відеоспостереження у всіх школах і садках

Сьогодні в Рівному під час пленарного засідання міські обранці обговорили питання встановлення систем відеоспостереження у школах та дитсадках громади.

Це питання підняв депутат від фракції «Рівне Разом» Сергій Рибачок. Він закликав надати новопризначеному заступнику міського голови із цифрової трансформації Євгенію Іванішину протокольне доручення - звернути увагу на камери відеоспостереження в навчальних закладах міста та розробити відповідну програму або долучити її до діючої «Безпечне місто».

Подібна ініціатива нині на часі, особливо зважаючи на повідомлення про «замінування» усіх шкіл Рівного, яке минулого тижня отримали рятувальники. Тоді ж, на щастя, інформація про ймовірну вибухівку не підтвердилась у жодному навчальному закладі.

«З огляду на нещодавні події у місті щодо так званого мінування усіх освітніх закладів нашої громади, стало очевидним, що не всі школи належно укомплектовані засобами відеоспостереження. Левова частка з них – аматорські системи, зафіксовані дані на яких незрозуміло де зберігаються. Тому, прошу звернути на це увагу нового заступника та розробити відповідну програму», - сказав Сергій Рибачок.

Тож було прийняте рішення детальніше розглянути звернення депутата вже на найближчому засіданні щодо роботи та запровадження програми «Безпечне місто» на території громади.

 

Читайте також