У Рівному курсуватиме автобус з історіями людей, які пережили рабство

У Рівному у вівторок на маршрут випустять автобус, у якому будуть інформувати про реальні історії осіб, що пережили рабство.

Про це повідомили у Рівненській ОДА.

Автобус курсуватиме за одним з регулярних маршрутів № 35. Там розповідатимуть реальні історії експлуатації та торгівлі людьми, а також інформуватиме, як вберегти себе та куди звернутися по допомогу.

Працівники та волонтери ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», яка є партнером регіональної інформаційної кампанії «Тобою скористалися» у м. Рівне, планують проведення інформаційних рейдів під час курсування автобуса за маршрутом, інформуючи пасажирів та поширюючи інформаційні буклети та листівки.

Основна мета кампанії — попередження торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції, підвищення обізнаності українців про сучасне рабство та як йому протидіяти.

Інформаційна кампанія впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства юстиції Швеції.

 

Читайте також