У Рівному можуть відкрити ще шість дитсадків з укриттями

У Рівному розглядають можливість відкриття ще шістьох дитячих садків з укриттями, окрім анонсованих трьох.

Як повідомляють у Рівненській міській раді, йдеться про відкриття лише чергових закладів, які мають спеціалізовані укриття.

Попередньо міська влада анонсувала відкриття трьох дошкільних закладів у Рівному, які мають облаштовані укриття, це дитсадки №2, 33 та 39, повідомляє "Суспільне".

Міський голова Рівного Олександр Третяк зазначив, що кількість місць у садочках обмежена:

“У місті кілька садочків мають укриття, які передбачені планом будівництва, тому це питання обговорюється, вирішення в процесі. І якщо рішення буде прийняте, то спершу мова йтиме про відкриття саме цих чергових дитячих садків. У них можуть бути прийняті діти тих батьків, які обоє зайняті на роботі повний день і працюють в сфері критичної інфраструктури,” - зазначив міський голова Рівного Олександр Третяк.

З 37 садочків на території громади, половина, за підрахунками Марини Кузьмічової, має підвальні приміщення, які неможливо адаптувати до потреб сховища:

"Комісія на чолі з головою об'їде всі садочки особисто. ДНЗ №56, №52, №32, №45, №17, № 37 — є потенційними на відкриття після розгляду комісії", — повідомила Суспільному посадовиця.

Водночас, начальник управління освіти Богдан Турович розповів, що у місті вже провели огляд усіх дошкільних навчальних закладів. 

“Визначені ДНЗ можуть умістити лише 400 діток. Саме тому й було вирішено, кому надаватимуть перевагу. У той же час є рекомендації МОН, що як укриття можна використовувати підвальні приміщення придатні для цього. Тож триває їх черговий огляд,” - зауважив Богдан Турович.

Читайте також