У Рівному перевірили, чи знають мешканці свої права (ФОТО)

Право на освіту, життя, охорону здоров’я, свободу світогляду та на захист - жителі Рівного пригадували про свої права.

Я маю право, а Ви? А чим це гарантується в Україні? 26 червня біля Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг команда ВІ «Активна Громада» у Рівному провела акцію приурочену до дня Конституції «Я маю право на...». Участь взяло понад півсотні рівнян, які ділилися своїми думками щодо того, які права на їхню думку порушуються і які особисто для них є найважливішими.

Усі охочі мали змогу обрати з переліку прав, що містяться в Конституції України, ті права, які для них є найважливішими, або ті, які на їхню думку найчастіше порушуються. Серед тих, які відзначили рівняни були зокрема: право на освіту, на безпечне для життя і здоров’я довкілля, соціальний захист, охорону здоров’я, свободу віросповідання, свободу світогляду, життя, повагу до своєї гідності, мирні збори, судовий захист. Варто додати те, що більшість рівнян зазначали, що всі права є невід’ємними і обрати одне або навіть два дуже складно, адже всі права є важливими. Водночас, звучали думки щодо охорони прав, гарантованих Конституцією, захист яких є доволі на низькому рівні з різних причин.

- Основною метою акції було не лише нагадати рівнянам про свято – День Конституції України, яке буде 28 червня, але і привернути увагу до питання прав кожного громадянина, прав, які зазначені в Конституції – Основному Законі України, – розповідає комунікаційна координаторка ВІ «Активна Громада» в м. Рівне Головач Наталія.

Подібні акції відбуваються у 26 містах по всіх куточках України.

Контактна особа – Головач Наталія, +38 097 68 08 014

Примітка. Акція відбувається у межах проекту «Активна Громада: право вибору», що реалізовується за підтримки Національного Демократичного Інституту та за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також