У Рівному перевірили гуртожитки, у яких проживають ВПО

Команда Уповноваженого з прав людини Верховної Ради у Рівненській області перевірили місця проживання ВПО. 

Про це повідомляють на Фейсбук-сторіці Представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області.

Зокрема візит здійснили в гуртожиток Рівненського технічного фахового коледжу НУВГП та гуртожитки № 2, 3 Рівненської медакадемії

Так, у будівлі МТП одночасно розміщують ВПО та використовуються за своїм функціональним призначенням, як гуртожитки для студентів закладів. Загалом в цих МТП проживає 158 осіб.

Під час моніторингу зафіксували такі порушення:

  • у МТП не створено умови для забезпечення безбар'єрного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення;
  • сліди плісняви в житлових та санітарно-гігієнічних кімнатах, відсутність системи вентиляції в МТП.

Також, потребують проведення ремонту житлові кімнати та коридори, дах в гуртожитку ВСП «Рівненського автотранспортного фахового коледжу Національного університету водного господарства та природокористування».

Існує необхідність заміни вхідних дверей у МТП відокремленого структурного підрозділу «Рівненський автотранспортний фаховий коледж Національного університету водного господарства та природокористування» та комунального закладу вищої освіти «Рівненська медична академія» Рівненської обласної ради.

За результатами моніторингового візиту буде складено детальний звіт із наданням відповідних рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків.

Читайте також