У Рівному попрощаються відразу з двома мужніми Захисниками

У Рівному в понеділок проведуть в останню дорогу відразу двох Захисників - Вадима Огоновського та Радіона Донова.

Повідомляють у Рівненській міськраді.

Вадим Огоновський народився 26 червня 1985 року в селі Малий Олексин. Розпочинав навчання у початковій школі Малого Олексина, а потім сім'я переїхала до Квасилова. Саме тут закінчив школу та жив надалі. До Рівного переїхав після одруження разом із коханою Наталею.

"Вадим працював за кордоном долекобійником, але після початку повномасштабного вторгнення в перші ж дні повернувся додому. Він пішов добровольцем, головним аргументом було " Хто як не я", - розповідає дружина Героя Наталя.

"Брат дуже любив Україну. Був справжнім патріотом своєї країни, хіба ж він міг вчинити інакше?" - говорить сестра Героя Тетяна.

Надзвичайно добра людина, хороший друг та побратим, який завжди був готовий прийти на допомогу, люблячий та надійний чоловік боронив рідну землю від агресора не шкодуючи себе, бажаючи кращого майбутнього для родини. 

На жаль, 10 травня 2024 року 38-річний солдат Вадим Огоновський помер від отриманих поранень у бою на Донецькому напрямку.

Радіон Донов народився 3 січня 1999 року в місті Ужгород. Навчався у школі села Домбоки Мукачівського району. А згодом отримав житло в Ужгороді, де й проживав.

"Я жила вже у Рівному, а в 2021 році підписав контракт зі Збройними силами України. Його не хотіли брати до армії, але Радіон кілька разів приходив, просив і врешті таки став на службу. Спершу проходив навчання на полігоні, хотів приїхати до мене на Новий рік, але не відпустили. Тоді їх направили служити в Луганську область," - розповідає мама захисника Оксана.

Син та мама постійно підтримували спілкувалися, але 5 березня 2022 року зв'язок обірвався...

"Командир Радіона сказав, що був бій, колона підірвалася, син зник безвісти... Відтоді не було жодної звістки. Лише кілька тижнів тому зателефонував слідчий і сказав, що ідентифікували тіло Радіона у Києві..." - продовжує мама.

23-річний солдат Радіон Донов загинув 5 березня 2022 року на Луганському напрямку. Нарешті тіло нашого захисника повертається до рідних...

Прощання і Героями відбудеться завтра, 20 травня, о 9.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають Радіона Донова на кладовищі "Нове", а Вадима Огоновського - у рідному Малому Олексині.

Читайте також