У Рівному руйнується балкон: власник відмовився його ремонтувати

У Рівному на вулиці 16 Липня руйнується балкон. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Власник квартири відмовляється його ремонтувати. 

Як розповіла двірниця рівненського ШЕУ Тетяна, уламки бетону вже падали на тротуар. 

"Два відра брил винесла на проїжджу частину — хлопці забирали. Що я можу сказати? Летить на голову", - каже жінка. 

За словами мешканця будинку Вадима, сусіди неодноразово зверталися до власника, щоб той відремонтував балкон:

"Повинен хтось зайнятися цим балконом. Ми, як сусіди, можемо зібратися і про це поговорити. Господар від своєї власності теж не має відмовлятися, я так думаю", - говорить Вадим. 

Власник вартири заявив, що балкон йому не належить, бо не врахований у площі його житла. З цим не погоджується директор міського департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима, який розповів, що балкон є частиною квартири і власник відповідає за його стан.

"Є паспорт будівлі, є паспорт майна. Якщо це не його балкон, то чий? Балкон індивідуально виведений під його квартиру й ніхто, крім нього, балконом користуватися не може. Місто, своєю чергою, робить все, що йому є не заборонене законом, а саме, звертається до особи про проведення в належний стан майна. Якщо особа ігнорує і не розуміє ступінь своєї відповідальності перед містом, то це доволі прикро. Огородження стрічкою не являється формою розв'язання питання. Вирішення проблеми — це ремонт даного балкону", — повідомив він.

Адвокатка Ірина Пашкевич пояснила, якщо балкон чи його частина впаде на людину, то власник квартири може понести адміністративну або кримінальну відповідальність:

"Все залежить від того чи будинок, і, зокрема, квартира, яка знаходиться в тому будинку перебуває у комунальній чи приватній власності. Якщо у приватній, то в такому випадку всю відповідальність за аварійність у тому числі якихось частин складових квартири, наприклад, підвалу або балкону, несуть безпосередньо власники цих квартир. Є два варіанти розв'язання цієї ситуації — це масові колективні звернення сусідів. Інший варіант — це звернення мешканців будинку, окрім власників квартири, до суду з позовом про зобов'язання вчинити певні дії", - додала адвокатка. 

 

Читайте також