У Рівному впроваджують пілотний проект задля безпеки учнів у навчальних закладах

Днями у Рівненських навчальних закладах встановлять комплексну систему захисту. До її складу входять засоби відеоспостереження, системи фіксації задимлення приміщень, сигналізацію для автоматичного виклику екстрених служб.  Про це напередодні повідомив Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Такий пілотний проект впроваджують, задля посилення безпеки дітей в освітніх навчальних закладах. Обрали одразу дві навчальні установи. Всі роботи з пробного облаштування відповідною апаратурою відбуватимуться без залучення коштів з міського бюджету.

«Попередньо, можливість такого удосконалення системи безпеки шкіл ми обговорювали під час Дня Депутата,  а тепер зможемо перевірити все на практиці, залучаючи вчителів, батьків, представників преси і громадськості.

Безпека наших дітей, безпека шкіл і дитсадків, де навчаються наші діти  - це чи не найважливіше завдання місцевої влади, і зараз, і в майбутньому. Маємо низку сучасних технологічних рішень і хочемо на практиці перевірити їх ефективність. Результати протестуємо разом, після того, як відповідна апаратура буде встановлена», - зазначив Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Пожежна сигналізація дасть можливість швидко повідомляти пожежну команду та інші служби про ймовірну загрозу. В свою чергу, завдяки камерам відео спостереження, в освітній заклад не зможуть проникнути сторонні особи, оскільки буде здійснюватись повний контроль усієї прилеглої території.

Монтуватимуть обладнання упродовж місяця. Після чого, батьків, вчителів, пресу та усю громадськість ознайомлять із результатами.

Читайте також