У Рівному засудили бойовика "днр", який віддавав накази обстрілювати військових ЗСУ

На Рівненщині засудили до 14 років ув'язнення бойовика "днр", який віддавав накази обстрілювати військових ЗСУ.

За матеріалами Служби безпеки регіону засуджено бойовика незаконного збройного формування т.зв. «днр», який віддавав накази обстрілювати позиції військовослужбовців Збройних сил України. У ході досудового розслідування встановлено, що вказана особа активно підтримувала ідею відокремлення частини території України та ініціативно приєдналася до силового блоку псевдодержавного утворення т.зв. «днр».

Крім цього, зазначений громадянин протягом тривалого часу обіймав посаду командира 3 мотострілецького батальйону 1-ї окремої мотострілецької слов’янської бригади 1 АК НМ т.зв. «днр». Під його командуванням ворог обстрілював позицій ЗС України в районі населених пунктів Чермалик, Новоселівка Друга та Гранітне Волноваського району Донецької області.

За підтримання публічного обвинувачення Рівненською обласною прокуратурою, вказану особу визнано винною у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 14 років.

Читайте також