У СБУ прокоментували обшуки в бурштинокопачів на Рівненщині (ФОТО)

Служба безпеки України викрила у Рівненській області угруповання, яке спеціалізувалося на підпільному видобутку та збуті оптових партій державного бурштину, повідомили в пресцентрі служби.

Про це портал "Рівне Медіа" повідомляв тут: На Рівненщині СБУ влаштувала рейд на бурштинокопачів (ВІДЕО)

За даними слідства, група, до складу якої входило 9 жителів регіону, займалася незаконним видобуванням «сонячного» каменю на території одного з держпідприємств бурштинової промисловості. У проведенні нелегальних робіт фігуранти використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту. Отриману продукції вони реалізовували третім особам.    

Правоохоронці затримали учасників угрупування в урочищі Клесів Сарненського району під час незаконного видобутку бурштину. На місці затримання вилучено обладнання, зокрема, вісім дизельних мотопомп з комплектуючими до них, а також 3 автомобілі, які використовували у протиправній діяльності. 

     

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності. Заходи проводились спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

Читайте також