У відомому санаторії на Львівщині завдяки рівнянам працюватимуть кваліфіковані офіціанти

На Львівщині на базі Медичного реабілітаційного центру МВС України «Перлина Прикарпаття», відбулась державна кваліфікаційна атестація (ДКА) його працівників. Подія неординарна, адже «виїзну» атестацію на присвоєння кваліфікації «Офіціант» 3-го розряду вперше складали на базі лікувально-профілактичного закладу бальнеологічного курорту в м. Трускавець. Атестацію офіціантів проводили за участі директора Рівненського центру професійно-технічної освітидержавної служби зайнятості Володимира Псюка, методиста вищої категорії Раїси Ліхачової та куратора групи – майстра виробничого навчання Анатолія Шолодька.

Напередодні, до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості звернулося керівництво «Перлини Прикарпаття» - закладу, який забезпечує санаторно-курортне лікування та відпочинок не лише працівників МВС.

Тут оздровлюються та відпочивають мешканці усіх куточків України та іноземці. Широкий спектр послуг та унікальні мінеральні джерела приваблюють численних гостей. Отож, представники МРЦ прагнули підвищити професійний рівень своїх офіціантів.

Важливою складовою якісного обслуговування відпочиваючих є харчування, а також професійне обслуговування в їдальнях. Це може забезпечити лише кваліфікований персонал із відповідними знаннями, вміннями та навичками. Саме тому роботодавці подбали про професійний ріст своїх кадрів, ініціюючи їх професійне навчання та підтримуючи прагнення робітників до повноцінної самореалізації.

За словами Раїси Ліхачової, навчання працівників, проходило за сприяння начальника медзакладу Сергія Саліженка та відбувалося без відриву від виробничого процесу, за індивідуальною формою та у позаробочий час. Впродовж майже 5-ти місяців професійно-теоретичну підготовку слухачів забезпечили досвідчені викладачі Михайло КлимакЛюдмила ВишинськаБогдан Коростенський та Оксана Бац, а практичні навички офіціанти здобували разом із майстром виробничого навчання Марією Губич.

Варто зазначити, що усі слухачки мають чималий досвід роботи офіціантами. Так, Білик Наталія та Карпінець Іванна працюють в цьому санаторії з моменту його відкриття - 26 років, Марія Щудло - 23 роки, Ореста Сидорак, багатодітна мама – 18, Марина Вайда – 17, а найменший стаж роботи офіціантом - 6 років у Оксани Титиш.       

За словами слухачок, навчання у Рівненському ЦПТО дозволило отримати нові цінні знання та вміння, вдосконалити досвід та надихнуло на якісно нову роботу. А документ державного зразка - свідоцтво про присвоєння кваліфікації офіціанта 3 розряду дозволить кар’єрно і професійно зростати.

Задоволені результатами навчання, новим рівнем знань своїх підлеглих і їхні безпосередні керівники – завідувач виробництва їдальні МРЦ Лариса Мельницька та шеф-кухар Оксана Микитюк. Вони із щирою вдячністю відгукувалися про своїх колег, додаючи, що кожна з них уважно ставиться до відпочиваючих санаторію, створює для них комфортну, доброзичливу атмосферу, виконує свої обов’на високому професійному рівні.

Поділився враженнями викладач Михайло Климак, основним місцем роботи якого є Дрогобицьке ВПУ №19. Він розповів, що був здивований, коли серед дорослих слухачів у «Перлині Прикарпаття» побачив свою випускницю Марину Вайду. Педагог зізнався, що запропонував Марині вакансію майстра виробничого навчання у своєму училищі, проте та відмовилась: не хоче залишати улюблену роботу та дружний колектив.        

Як коментує Раїса Ліхачова, навчання без відриву від виробництва має свої особливості, проте результат співпраці «Перлини Прикарпаття» із Рівненським ЦПТО ДСЗ є позитивним і переконливим, адже навчається та готується до ДКА у квітні вже наступна зміна офіціантів (6 осіб)! Окрім того, навчальний заклад здійснює професійну підготовку працівників цієї установи за професією «Столяр будівельний».        

Варто зазначити, що активне сприяння в організації якісного професійного навчання робітників «Перлини Прикарпаття», підборі висококваліфікованого, досвідченого викладацького складу та майстрів виробничого навчання, створенні відповідних умов та оформленні необхідної документації забезпечила провідний юрисконсульт МРЦ Ореста Курліщук.

Представники РЦПТО ДСЗ подякували слухачкам та викладацькому складу, а також представникам «Перлини Прикарпаття» за вибір навчального закладу, прогресивне ставлення до навчання персоналу та відповідальне ставлення до самого навчального процесу, що й принесло відмінні результати випускникам. Свідоцтва тепер уже кваліфікованим офіціантам вручила Раїса Ліхачова.

Директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк наголосив, що навчальний заклад служби зайнятості готовий оперативно реагувати на потреби роботодавців та вимоги ринку, надавати якісні освітні послуги за 56-ти ліцензованими робітничими професіями та близько 200-ма напрямками підвищення кваліфікації не лише безробітним, але й працюючим громадянам, та запрошує до ефективної співпраці роботодавців різних галузей.

Читайте також