В Рівному відбулася виставка художника-аматора Валерія Ярощука (ФОТО)

В обласній бібліотеці для молоді відбулася презентація персональної виставки художника-аматора Валерія Ярощука «Краса і ніжність».

В юності Валерій Ярощук мріяв стати льотчиком та все своє трудове життя працював за технічними професіями. В зрілому віці відчув потребу в творчій самореалізації та почав малювати. Нині всі свої емоції і переживання викладає на полотні.

В доробку Валерія Петровича понад 60 картин, які пройняті любов’ю до своєї сім’ї, рідного краю та країни. Він пише картини-спомини філософського змісту, малює незвичні природні явища. Має талант зображати буденні та знайомі речі так, що глядачам здається ніби бачать їх уперше. Багато його творів – спогади про конкретні життєві епізоди. «Свідок першого кохання» − це парк у Гощі зі старим каштаном і лавочкою; «Набережна» − згадка про щасливі роки життя в Каховці. Кожне з його полотен вражає особливою аурою.

Своєю творчістю художник відгукнувся і на події, які відбуваються в сучасній Україні. Наболілими в Валерія Ярощука є картини циклу «Хай буде проклята війна». Особливу увагу присутніх привернула одна з них − «Вогонь», яка вже другий рік експонується в краєзнавчому музеї. На ній автор зобразив два вогні – мирний та війни. Сподобались всім ілюстрації до творів Тараса Шевченка та портрети.

Василь Ярощук – творчо обдарована особистість. Окрім живопису, він ще гарно грає на гітарі, пише вірші та перекладає українською твори відомих авторів. Друзі, знайомі, поціновувачі творчості майстра отримали справжню насолоду, яскраві враження і незабутні відчуття від виставки живопису «Краса і ніжність».

Читайте також