В Україні починається нова хвиля коронавірусу - НАН

Науковці прогнозують нову хвилю коронавірусу в Україні через збільшення кількості позитивних випадків на 49 % у порівнянні із груднем. Про це повідомляє Національна академія наук. 

- Динаміка кількості нових виявлень та позитивних ПЛР тестів дозволяє зробити висновок, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності. Кількість позитивних тестів зросла майже на 40% відносно мінімуму останніх чисел грудня, також збільшуються обсяги тестування та позитивність тестів, - зазначать науковці. 

Середня кількість нових виявлень в Україні склала до 4540 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 158 смертей на день у середньому за останній тиждень, - пишуть науковці. 

Загалом, зауважують в НАН, Україна слідує тенденціям країн Європи із невеликою затримкою у часі. 

Оскільки початок нової хвилі припав на святковий період, що традиційно призводить до аномалій в даних, то зараз науковцям важко оцінити та спрогнозувати реальну швидкість поширення епідемії. Згідно з даними про заразність штаму «омікрон» та епідемічних тенденцій низки країн світу, можна очікувати стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Відкриття шкіл після канікул та сезонність також можуть суттєво вплинути на динаміку епідемії.

В останні 3-5 днів серед хворих зросла частка повнолітньої молоді до 35 років, що, зокрема, стала частіше потрапляти до лікарень, йдеться у повідомленні.

 

 

Читайте також