Вчора у Рівному молилися за мир у державі (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Офіційні заходи з відзначення 27-річниці незалежності України розпочались з панахиди за загиблими героями. Вранці на «Алеї Героїв» кладовища «Нове» відбувся спільний молебень.

Біля могил Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО зібрались їх родичі, священнослужителі, також були присутні голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, його заступник Світлана Богатирчук-Кривко, керівники обласної ради та міста.

Після того учасники акції віддали шану та поклали жовто-блакитні квіти до пам'ятника «Загиблим за Україну».

Сотні людей пройшли головною вулицею міста до Майдану Незалежності. Попереду колони йшов військовий оркестр, який виконував державний гімн, далі – люди, які тримали в руках національні стяги.

Основні урочистості на майдані розпочали зі спільної міжконфесійної молитви за Україну, за мир. А потім провели урочисте віче під гасом «З Днем народження, державо!».

«Найбільшим прагненням українців в цей день є бажання миру, бо ніхто із нас не народжений для війни. Вірю, що об’єднавшись ми пройдемо всі випробування, і в Україні настане такий довгоочікуваний мир. Ми пам’ятаємо, а молоде покоління росте з розумінням того, що Україна в усі часи була європейською державою, є і завжди буде самодостатньою, твердо йдучи шляхом, який обрав і відстояв Український народ! Слава Україні!», - привітав з головним державним святом голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також