«Верес» зібрався у Рівному та марить Першою лігою

Після тривалої паузи гравці рівненського «Вересу» приступили до активних тренувань. Зараз підопічні Юрія Вірта готуються до стикових матчів за право грати в наступному сезоні у Першій лізі. Перший тренувальний збір команда проводить на стадіоні «Водник» у Рівному. Усі основні футболісти в зборі і прагнуть виконати поставлене керівництвом завдання – підвищитися у класі.

Суперник «Вереса» у матчах плей-офф наразі невідомий. У Першій лізі нещодавно відновилися змагання, тому потенційні конкуренти рівнян мають перевагу, проводячи офіційні ігри.

Попри усі труднощі та відсутність ігрової форми, наставник рівнян Юрій Вірт налаштований оптимістично. Тренер відзначає велике бажання гравців та голод до футболу. Основним завданням, на думку тренера, є підвести команду до стикових поєдинків у хороших фізичних кондиціях.

– У нас три місяці простою було, то дуже багато. Вперше, мабуть, таке у футболістів і в мене як у тренера. Тому однозначно втратили те, що було напрацьовано. Ми провели хороші збори в Туреччині. Були там 26 днів. На жаль, прийшов коронавірус на нашу землю. Ми зробимо все можливе, щоб набрати форму. Дуже шкода, що в нас немає офіційних ігор. Це великий мінус порівнюючи з Першою лігою, – розповів настаник «Вересу».

Відновлюється після травми капітан та один з лідерів рівненського клубу Михайло Шестаков. У футболіста був перелом, але зараз Михайло тренується разом з командою.

Наразі вересівці тренуються у дворазовому режимі. У найближчі перспективі заплановані перші спаринги. Після тренувань на стадіоні «Водник», гравці та тренерський штаб відправляться на збір до Києві, де також зіграють низку спарингів. Перед матчами плеф-офф у рівнян заплановані контрольні ігри з тернопільською «Нивою» та житомирським «Поліссям», які вже підвищилися у класі.

Керівництво клубу розраховує, що завдання на сезон буде виконане. Президент «Вересу» Іван Надєїн каже, що заборгованостей по зарплатні перед гравцями та тренерами немає, а фінансові можливості клубу дозволяють з оптимізмом дивитися у майбутнє.

– У нас стабільне фінансове положення. На депозиті розміщено більше 4 мільйонів гривень. Це той резерв, який сформований на акціонерному товаристві. Безперечно, Перша ліга і Друга ліга будуть відрізнятися по витратній частині. Поки бюджет клуб готуємо під Першу лігу. Ми готуємось і хочемо там грати. Перша ліга нам дуже необхідна. Нас дуже розчарує, якщо ми не підвищимось у класі, – заявив Іван Надєїн.

У міжсезоння «Верес» планує суттєво підсилитись. Зокрема, у керівництва є амбіції запросити до клубу гравців з Прем’єр-ліги. Однак все буде залежати від того, чи зуміє «Верес» вийти у Першу лігу. Зараз з командою вже тренується вихованець рівненського футболу Михайло Сергійчук, який має великий досвід виступів в УПЛ.

Стикові матчі за право підвищитися у класі заплановані на 15 та 19 серпня.

Читайте також