Верховний Суд підтвердив вирок терористці "ДНР" із позивним "Багіра"

Верховний Суд залишив без змін судові рішення стосовно жительки Донецька Олени Моїсеєнко (позивний "Багіра"), яку було засуджено за державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). 

Про це повідомляють у Офісі генпрокурора. 

Прокурор у суді довів, що учасниця «ДНР» з позивним «Багіра» сприяла діяльності псевдореспубліки для завдання шкоди суверенітету, територіальній цілісності, та обороноздатності України.

У січні 2017 року «Багіра» створила та забезпечила функціонування мережі інформаторів. Агенти здійснювали збір даних про переміщення підрозділів, військової техніки ЗСУ, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території Донецької області. Зібрану інформацію засуджена передавала для використання підрозділами так званої «ДНР».

Верховний Суд погодився з доводами прокурора і залишив у силі покарання засудженій у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Додамо, що у квітні минулого року Рівненський міський суд виніс терористці перший вирок, пізніше його підтвердив і Рівненський апеляційний суд. 

Читайте також