Віднині купити квитки на поїзд можна через Viber і Telegram

Фото - ілюстративне

Відсьогодні, з 12 січня, українці можуть купувати квитки на проїзд у поїзді через перший власний чат-бот «Укрзалізниці» у Viber та Telegram, який створили разом із платіжною системою Visa та американським розробником Middleware Inc.

Завдяки новому чат-боту можна не лише купувати напряму квитки на потяг, але й також замовляти собі харчування на час поїздки, бачити актуальний розклад руху поїздів, повертати придбані білети, отримувати сповіщення на свій телефон про прибуття чи запізнення потрібного поїзда, номер перону та колії, на яку він прибуває, тощо. Наразі, у першому релізі, для замовлення поки доступні квитки лише на швидкісні поїзди Інтерсіті+ з відображенням їхнього розкладу. 

До слова, вайбер- та телеграм-бот від "Укрзалізниці" розмовляє одразу трьома мовами – українською, англійською та російською – і, окрім довідкової інформації, надає також можливість зворотного зв‘язку.

Для того, аби здійснювати будь-які платіжні операції через чат-бот напряму, потрібно просто прив’язати свою платіжну банківську картку в електронному гаманці, або ж використовуючи додатки Google Pay, Apple Pay та Viber Chatbot Payments. Банк-екваєром сервісу став Ощадбанк.

Протестувати бот та придбати квитки на подорожі залізницею вже можна за цим посиланням: https://vb.me/ukr_railway.

Читайте також