Відома сума збитків від бомбардувань нафтобаз у Рівненській та Житомирській областях

Ракетно – бомбовими ударами російської федерації забираються не тільки людські життя, а і знищуються об’єкти критичної, військової, цивільної інфраструктури, завдяки чому завдається непоправна шкода навколишньому природному середовищу.

Результатами таких ударів є забруднення земель хімічними речовинними, забруднення водних артерій, забруднення атмосферного повітря значними викидами небезпечних забруднюючих речовин, накопичення канцерогенного сміття, наслідки чого українці відчуватимуть на собі не один рік.

Спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу вже розраховано шкоду за забруднення атмосферного повітря по фактам пожеж на нафтобазах, які знаходяться на територіях Житомирської та Рівненської областей, і були пошкоджені внаслідок ракетно – бомбових ударів агресора.

Сума збитків становить майже 225 млн гривень.

Відповідні матеріали та розрахунки передані до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України та правоохоронних органів з метою документування та стягнення нанесеної шкоди довкіллю з російської федерації за допомогою важелів міжнародного судочинства.

 

Читайте також