Відомо, коли на Рівненщині школярі підуть на уроки, а студенти - на пари

На Рівненщині упродовж літніх місяців триває активна підготовка ло навчального року. Зокрема, у області планують розпочати навчальний процес 1 вересня.

Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль:

"Ми робимо усе можливе, щоб освітній процес на Рівненщині розпочався 1 вересня у звичному форматі офлайн. Щоб діти могли піти у звичне середовище, спілкуватися, соціалізуватися".

Наразі головним завданням є забезпечити безпеку у закладах освіти. Зокрема, чиновники разом із співробітниками ДСНС влітку повністю підготують систему цивільного захисту у закладах освіти до навчального сезону.

"Мають бути встановлені покажчики до об`єктів укриттів, відповідні табло. Також має бути проведена повна експертиза даних об`єктів укриттів, щоб ми чітко розуміли, що діти у безпеці", - коментує Віталій Коваль.

Працівники школи та діти будуть навчені чіткому алгоритму дій під час повітряної тривоги.

"Якщо у самому навчальному закладі немає укриття, то ми будемо знаходити можливості, щоб неподалік у пішій доступності були об`єкти, які можна використати як укриття. Основна вимога - щоб об`єкт був неподалікі і усі учасники освітнього процесу могли швидко туди дійти", - додає очільник області.

На території усіх навчальних закладів області є 248 об`єктів укриттів:

  • 213 об`єктів у школах та садочках,
  • 16 у професійно-технічних закладах,
  • 19 у вищих навчальних закладах. 

Сезон освіти на Рівненщині хочуть почати синхронно, щоб разом із дитячими дошкільними закладами, загальноосвітніми школами розпочався процес освіти і у професійно-технічних закладах. Що стосується вищих навчальних закладів, то, за словами Віталія Коваля:

  • студенти стаціонару старших курсів розпочнуть навчання 1 вересня,
  • студенти бакалаврату 1 курсу розпочнуть навчання 15 вересня,
  • студенти магістратури 1 курсу розпочнуть навчання 1 жовтня. 

 

Читайте також