Відомо, скільки точок надання адмінпослуг нараховує мережа ЦНАПів Рівненщини

На Рівненщині мережа ЦНАПів зросла до 172 точок надання адмінпослуг.

Інформують у пресслужбі Рівнеської ОДА.

Із них: 49 – безпосередньо в центрах надання адмінпослуг, 2 - у терпідрозділах, 81 - у віддалених робочих місцях, 40 - у старостинських округах.

Як розповів заступник голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Терещенко, фахівці ОВА постійно надають комплексну допомогу громадам у покращенні доступності та якості адмінпослуг для мешканців.

«Із початку року кількість точок з надання адмінпослуг зросла в півтора раза. Для порівняння, на кінець минулого року їх було 117. Таке розгалуження мережі ЦНАПів надасть можливість людям отримувати більше якісних адмінпослуг по всій Рівненщині – і в містах, і у віддалених селах», - зазначив Олександр Терещенко.

Загалом у першому кварталі 2024 року ЦНАПи надали майже 250 тисяч адмінпослуг. Найбільш затребувані – послуги в соціальній сфері, щодо реєстрації місця проживання, послуги ДЗК, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців і громадських формувань. Окрім того, успішно реалізовується проєкт «Адмінсервіс "Ветеран"», який дозволяє спростити механізми надання адмінпослуг захисникам/захисницям і членам їхніх сімей.

Важливим є питання доступності адмінпослуг. Нині рівень облаштування приміщень ЦНАПів, їхніх підрозділів з урахуванням потреб осіб з інвалідністю становить 79 %.

Читайте також