Вистояв довгу чергу у військкомат: історія освітянина з Дубна, який нині боронить Запоріжжя

Освітянин із Дубна Ігор Кравець уже два роки як став військовослужбовцем.

Історію Захисника оприлюднив на своїй сторінці у Facebook голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

Чоловікові - 35. Із дитинства захоплювався туризмом, історією та природою рідного краю. Юнацьке захоплення переросло в професію: здобувши освіту педагога, чоловік почав працювати керівником гуртків у Дубенській районній станції юних туристів. Завжди був фанатом своєї справи, горів роботою і запалював любов до туризму у своїх вихованців. Із 2015 року Ігор Кравець став директором закладу, який згодом реорганізовано в Дубенський центр національно-патріотичного виховання та туризму. Під його професійним керівництвом вихованці неодноразово ставали призерами й переможцями районних, обласних і всеукраїнських змагань, конкурсів, експедицій і зльотів.

Любов до України та щирість патріота не дозволили чоловіку стояти осторонь. У перші дні повномасштабного вторгнення він вистояв довгу чергу у військкомат, щоб записатися в добровольці. Уже 19 квітня 2022 року молодший сержант Ігор Кравець був мобілізований у 65-ту окрему механізовану бригаду.

Нині разом із побратимами Захисник обороняє Україну на Запорізькому напрямку. У листопаді 2023-го військовослужбовець отримав відзнаку командира 65-ї ОМБР «Козацький Хрест - за бойові заслуги». За сумлінне виконання службових обов’язків та особисту відвагу, проявлені в захисті України, нагороджений грамотами бригади та командування оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія».

Ігор часто повторює: «Ми тут заради того, щоб наші діти були в безпеці…». Ці слова для нього справді важливі, бо вдома на чоловіка чекає півторарічна донечка Ярослава.

Читайте також