Як користуватися автомобільним кондиціонером, щоб не захворіти

На вулиці спека і багато автомобілістів використовують кондиціонер в салоні машини. Але кондиціонер річ дуже підступна. У гарячому салоні холодне повітря може продути за лічені хвилини, і ви можете захворіти. Ми підготували кілька порад, які допоможуть вам цього уникнути, інформує Ukr.Media.

Перша порада

Перед тим як включити кондиціонер відразу бажано провітрити салон автомобіля. Після того як він постояв на спеці пару годин, то салон буде просто розжарений. Потрібно відразу відкрити все скло і проїхати так 20 — 50 метрів, щоб вітер продув салон. Це знизить температуру в салоні і кондиціонер швидше охолодить салон.

Після того як ми "продули" салон, закриваємо скло і включаємо кондиціонер по максимуму. Однак кондиціонер не повинен дути саме на вас, направляйте потік холодного повітря або на лобове скло, або в ноги, або в ноги і на лобове скло одночасно.

Друга порада

Після того як салон охолодиться, зменшуємо кондиціонер приблизно удвічі. Ми залишаємо напрямок повітря, або ноги, або лобове скло.

Якщо у вас автоматичний кондиціонер або клімат-контроль, то не ставте температуру +17 + 18 градусів, буде дути дуже холодне повітря. Потрібно ставити + 22 + 24 градуси. Звичайно, повітря буде прохолодне, але це дозволить вам не захворіти від кондиціонера.

Третя порада

Не потрібно змішувати повітря з салону, де +20 +22 градуси і з вулиці, де +30 градусів. Багато хто відкриває скло при русі. Такі різкі перепади температури, також можуть негативно позначитися на вашому здоров'ї.

Четверта порада

Не зловживайте заслінкою подачі повітря в салон. Вона відключає подачу повітря з навколишнього середовища і забирає повітря з салону. Плюс — точно повітря швидше охолоджується. Мінус — якщо ваш фільтр салону забитий, то ви дихаєте пилом, бактеріями, які знаходяться в салоні і фільтрі. Тому охолодили салон при закритій заслінці салону і далі відкрили її, щоб забирати повітря з вулиці.

Потрібно пам'ятати, що повітря з вулиці в 10 разів чистіше, ніж повітря в салоні вашого автомобіля.

П'ята порада

При тривалій поїздці бажано провітрювати салон кожні 30 хвилин, вся річ у тім, що повітря від кондиціонера дуже сухе і це негативно позначається на слизових організму при тривалому впливі.

 

Читайте також