Як отримати кредит особам, що не працевлаштовані

Особам, що не мають роботи, буде складно отримати позику у банках. Але МФО, що дають на короткий термін невеликі суми, пропонують мікрозайми на більш м’яких умовах.

Роботи немає, але гроші потрібні терміново - стан, дуже добре знайомий багатьом українцям. Людині, що не працює, складно отримати кредитну допомогу у банку, бо там треба довести свою спроможність сплатити борг. Мікрофінансові установи ставляться до таких позичальників більш лояльно. Тож отримати відносно малу суму на невеликий строк цілком можливо.

Як обрати надійний МФО

Мікрокредитування в Україні розвинуто широко, тож вибрати є з чого. У пошуках нових позичальників деякі установи навіть пропонують кредити під 0%. Але тут потрібна обережність, бо всім відомо, де знаходять безкоштовний сир. Насамперед треба звертатися до МФО, що працюють офіційно та мають відповідні ліцензії. Подивитися, чи має установа реєстрацію можна у державних реєстрах.

Мати справу з нелегальними МФО небезпечно. Їхні клієнти часто мають проблеми з охороною особистих даних, якими можуть шахраї, змушені сплачувати завеликі відсотки, пені, штрафи та мати справу з жорстокими колекторами. Діяльність мікрокредитних установ, їхні відсотки та розмір штрафів обмежені законами.

Можна почати з рейтингу МФО. Наприклад, на ресурсі https://meta.ua/mfo/moneyveo/ можна знайти основні відомості про Moneyveo. Тут є стислий опис ресурсу, його недоліки та переваги, умови, вимоги до позичальників, відгуки, тощо. Порівнявши ці дані з інформацією по іншим установам, можна вибрати той варіант, який найбільше підходить.

Що потрібно для отримання кредиту

З документів знадобляться тільки ID картка або паспорт, та, звичайно, ІПН. Працівник МФО перевірить кредитну історію позичальника по базах даних. На це піде десь 15-30 хвилин. Також потрібно:

  • скласти та підписати заяву;

  • заповнити анкету, вказавши номер телефону, електронну адресу;

  • мати банківську картку для перерахування суми позики.

Ні порука, ні довідка про доходи для цього типу кредитування не потрібні, що робить його доступним для тих, хто тимчасово не працює, або не має офіційного працевлаштування. Всі операції можна провести онлайн на сайті МФО. Але треба уважно вивчити умови кредитування, розмір відсотків, терміни, штрафи, тощо.

Читайте також