Як правильно використовувати чайний пакетик і чому його не можна віджимати

Чай — один з найпопулярніших гарячих напоїв у всьому світі. Він дуже корисний, але все залежить від його приготування. Якщо його неправильно заварювати, він втратить всі свої корисні властивості, особливо це стосується чаю в пакетиках. Ми розповімо, як правильно використовувати чайний пакетик і чому його не варто віджимати, інформує Ukr.Media.

Як правильно заварювати чай в чайних пакетиках

Безліч людей заварюють чай неправильно, а саме занурюють чайний пакетик в гарячу воду по кілька разів. Але від цього ніякої користі не буде. Його необхідно залишити в чашці з гарячою водою на 3-4 хвилини, тоді чай віддасть весь свій смак і запах.

Після приготування чаю пакетик потрібно дістати і викинути або покласти на блюдце. Не варто довго тримати його в чашці — від цього смак чаю не покращиться, а навпаки, може стати гірким.

Чайні пакетики варто підбирати великих розмірів, щоб чайний лист всередині зміг краще розкритися і заваритися. Найкраще купувати чай у нейлонових або шовкових пакетиках, оскільки вони передають смак набагато краще, ніж паперові.

Чи потрібно віджимати чайний пакетик після заварювання

Під час заварювання чай виділяє багато дубильних речовин, які не дуже корисні для організму. Вони в будь-якому випадку потраплять в гарячу воду, але при віджиманні пакетика їх стає ще більше.

Після цього чай стане більш гірким і несмачним, тому не рекомендується тримати його в гарячій воді більше 3-4 хвилин. Не варто забувати, що різні види чаю настоюються по-різному, тому перед його заварюванням необхідно прочитати інструкцію на упаковці.

Чай — це дуже популярний і корисний напій. Головне, вміти заварювати його правильно, щоб він не виділяв погані речовини в гарячу воду.

Читайте також