Як приготувати рол Каліфорнія в домашніх умовах?

Пройшли вже ті часи, коли суші були для українців якоюсь екзотикою. З 2000-х років суші та роли готують та подають в українських ресторанах, які спеціалізуються на пан азійській кухні. Найбільш полюбились нашому споживачу роли Каліфорнія. Рол Каліфорнія - це своєрідний місток, який поєднав японську кухню та американського споживача. Особливо це стосується тих, хто не готовий був ласувати сирою рибою. Роли Каліфорнія мають особливий, солодкуватий смак та неперевершений вигляд. Не дивно, що їх часто замовляють як суші до дня народження

За що українці люблять роли Каліфорнія?

  • Чудово підібрана смакова гама. Основні інгредієнти Каліфорнії підібрані таким чином, щоб чудово поєднуватися один з одним.
  • Приємне поєднання текстур. Соковите крабове м’ясо чудово гармонує з хрусткістю огірка, ніжним вершковим сиром та свіжістю авокадо.
  • Просте і смачне поєднання. Начинка у ролах розташована шарами. Все разом це створює чудову комбінацію інгредієнтів, де кожен з них розкривається поступово, вибухаючи новим смаком.
  • Неперевершений вигляд. Білосніжний рис, прикрашений яскравою ікрою, і темна водорість, захована під рисом, створюють чудовий контраст, який притягує до себе погляди. 

Особливості приготування ролу Каліфорнія з копченим вугром вдома

Для того, щоб приготувати рол Каліфорнія на власній кухні, вам потрібно зробити наступні кроки:

  • Знайти в найближчому супермаркеті копчений вугор та ікру тобіко;
  • Купити рис для суші та приготувати його, зваривши у рисоварці чи мультиварці;
  • Нарізати тонкими скибочками авокадо та огірок.

Ідеально варити рис у рисоварці чи мультиварці. Якщо у вас немає такої чудо-каструлі, то робіть це в каструлі з товстим дном. Головною умовою при варці рису є те, щоб пара не виходила з каструлі назовні. Якщо кришка не прилягає міцно, та можна замість неї використати тарілку, якою накриєте каструлю з рисом. 

Після того, як рис проварився, настоявся, його потрібно заправити заправкою, яка складається з рисового оцту, солі та цукру. 

  • Розрізаємо лист норі на дві однакові половинки. Нам потрібна одна з них. 
  • Кладемо лист норі на бамбуковий килимок шорсткою стороною вгору. Щільним рівним шаром викладаємо рис. Не забудьте залишити 1-1,5 см вільного місця у верхньому краю норі. Зверху рису викладаємо ікру тобіко. 
  • Тепер перегортаємо заготівлю таким чином, щоб ікра опинилася унизу. У центр по всій довжині викладаємо шматочки копченого вугра, скибочки авокадо та огірка. Можна додати трохи майонезу для соковитості або вершкового сиру.
  • Скрутити килимок у тугий джгут. Розрізати гострим ножем на 8 рівних частин. Подавайте роли разом з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.

Якщо не бажаєте проводити час біля плити, а дуже хочеться поласувати ролами Каліфорнія, то замовляйте роли в Monosushi. Для вас приготують смачні роли з лососем або з креветками.

Читайте також