Як провести новорічні свята без шкоди здоров'ю?

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Попереду довгі новорічні канікули, і більшість із нас все одно дозволить собі трохи зайвого. Як зробити, щоб низка застіль не позначилася на самопочутті та фігурі? 

6 рекомендацій, яких варто прислухатися під час новорічних канікул

  1. Заздалегідь продумайте святкове меню, не намагайтеся приготувати всі улюблені страви відразу. Попереду багато святкових днів, тому спробувати встигнете все.
  2. Додайте до кожного обіду та вечері, у тому числі до новорічного, побільше овочів – у свіжому (салат чи нарізка) або приготовленому вигляді. Наприклад, як гарнір до м'яса або птиці можна вибрати цвітну капусту, запечену в духовці. Це гарна, смачна, але при цьому дієтична страва.
  3. Надмірно калорійні страви, краще подавати на стіл порційно. Наприклад, улюблений салат олів'є краще відразу розкласти по тарілках, а не ставити на стіл у великому салатнику - так ви точно не з'їсте зайвого.
  4. Вибирайте монопродукти – наприклад, краще окремо з'їсти шматочок сиру (нехай солоного та досить жирного), ніж салат, де крім сиру будуть інші інгредієнти, плюс майонез як заправка.
  5. Вибирайте корисні способи приготування їжі – запікання, варіння тощо. У цьому випадку страви будуть такими не калорійними.
  6. Пам'ятайте, що міцні спиртні напої дуже калорійні - 250-300 ккал на 100 г. Втім, слабоалкогольними теж не варто зловживати. Безпечною дозою вважається два келихи вина. І талію і тверезим розум збережіть.

Читайте також