Як відновити нігті після гель-лаку: три перевірених способи

Навіть тим, хто носить гель-лак постійно, періодично потрібно хоча б на якийсь час відмовитися від покриття.

Щоб відновити товщину та здоров'я нігтьової пластини, можна виконувати ряд процедур навіть вдома.

Ванни для нігтів

Лідером серед різних видів відновлювальних методів для нігтів, по праву, вважаються парафінові ванни. Вони зміцнюють та відновлюють структуру пошкоджених нігтів, лікують лущення та зволожують шкіру рук, уповільнюють процеси старіння. Косметичний парафін розігрівають на водяній бані до комфортної температури та рясно наносять на руки. Потім для створення парникового ефекту на руки надягають рукавички. Достатньо буде, не більше чотирьох, процедур на тиждень, тривалістю по 20-30 хвилин, щоб побачити перші результати.

Здавна для лікування та відновлення нігтів використовується оливкова олія. Її необхідно розігріти на водяній бані до комфортної температури та тримати в ванночці, яку ви приготували, нігті протягом п'яти хвилин. Поліпшення стану нігтьових пластин після таких ванн стане помітним вже після трьох процедур: саме стільки разів на тиждень слід робити ванни з оливковою олією.

Процедури із морською сіллю – ще один популярний метод відновлення нігтів. Для приготування ванни знадобиться:

  • тепла вода;
  • 1 чайна ложка морської солі;
  • 1 чайна ложка (без верху) меду;
  • 3 краплі олії лимона.

У теплій воді змішайте перші три інгредієнти, а потім додайте олію лимона. Тримати нігті в такій ванни слід рівно стільки, скільки вода залишається теплою. На завершення процедури на руки слід нанести бальзам або крем для живлення шкіри та нігтів.

Олія для кутикули

У ритуалах краси різних країн світу олія для кутикули займає лідируючу позицію у догляді за нігтями. З її допомогою можна легко зберегти здоров'я нігтьових пластин, а також запобігти появі різноманітних хвороб та небажаних станів нігтів. Дія олії спрямоване на живлення, зволоження та пом'якшення кутикули.

Наносити таку олію можна й на нігтьові пластини. А замінити її зможе базова олія зародків пшениці або кісточок абрикоса, оскільки має таку саму дію на кутикулу.

Сік лимона та йод

Протягом багатьох років народний метод відновлення нігтів соком лимона, це відмінний спосіб не тільки зміцнити нігтьову пластину, але й позбавиться від жовтизни. Регулярне втирання лимонного соку в нігті, надасть їм природного блиску та кольору.

Ефект застосування йоду для зміцнення нігтів можна перевірити вже цієї ночі. Невелику кількість йоду нанесіть на нігті перед сном. Найкраще робити це ватною паличкою. Вранці від йоду на нігтях не залишиться й сліду. А нігті стануть помітно міцнішими.

Читайте також