Як зберегти чоловіче здоров`я? 7 основних правил

Ілюстративне фото

Статеве здоров'я впливає не тільки на якість сексу, але також і на успішність особистого життя в цілому. Чоловік, який має проблеми в ліжку, обростає чималими комплексами – і як результат, його спілкування з жінками стає напруженим і далеко не вдалим.

На жаль, чоловіки часто звертаються до лікарів, коли проблема вже досягає апогею. Але важливо стежити за статевим здоров'ям постійно, щоб не допускати серйозних патологічних змін у організмі. Не так складно регулярно підтримувати баланс, як справлятися з статевими захворюваннями, що вже розвинулися.

1. Рух

Фахівці рекомендують чоловікам шукати час на планомірні заняття спортом. Бажано виконувати хоча б нескладні фізичні вправи щодня. Регулярна фізична активність сприяє зниженню ризику утворення застійних явищ органів малого таза.

Щоб користь була саме для статевого здоров'я, варто привчити себе або до їзди велосипедом, або до кінного спорту. Саме такі заняття покращують скорочення мускулатури тазу та створюють ефект масажу, через що посилюється кровопостачання статевих органів, включаючи передміхурову залозу.

2. Харчування

Збалансований раціон підвищує імунітет і не лише покращує роботу сечостатевої системи, а й зміцнює весь організм. Обов'язково потрібно вживати щодня достатню кількість білків, жирів та вуглеводів. Також важливо не забувати про пиття – пити бажано відфільтровану воду та свіжі соки.

Щоб стати гігантом у ліжку, слід налягати на такі продукти, як устриці, шпинат, страви з червоної риби, перепелині яйця, листовий салат. Плюс до цього їжу слід приправляти певними спеціями – імбиром та гострим червоним перцем. Правильне харчування дозволить скинути зайву вагу, що сприятливо вплине на роботу статевої системи.

3. Здоровий спосіб життя

Щоб статеве здоров'я було в нормі, бажано повністю відмовитись від шкідливих звичок – куріння та алкоголю. Не всі можуть це зробити, але в такому випадку слід зменшити, наскільки це можливо, вживання спиртних напоїв і курити якнайрідше і менше. Особливо важливо контролювати кількість сигарет, що викурюються.

Справа в тому, що нікотин, потрапляючи в кров, звужує судини. А це безпосередньо впливає на ерекцію. У чоловіка, що курить, при збудженні статевий член слабо наповнюється кров'ю, тому може залишатися млявим навіть при гострому бажанні сексу. Алкоголь також негативно впливає потенцію, до того ж послаблює лібідо.

4. Регулярний секс

Такого поняття, як «правильний ритм статевого життя», немає. Кожен чоловік має свої індивідуальні потреби у кількості оргазмів. Однак для підтримки статевого здоров'я важливо регулярно кохатися – з тією частотою, яка здається максимально придатною.

Також неабияке значення має налаштування. Мучити себе, намагаючись зробити жінці задоволення, якщо немає бажання, звичайно, не варто. В ідеалі потрібно знайти партнерку, яка завжди викликатиме сексуальне бажання. Інакше слід використовувати секс-іграшки.

5. Оргазми

Не всі чоловіки мають можливість насолоджуватися якісним сексом. Якщо немає другої половинки або подруга/дружина не завжди знаходиться поряд, є чудовий вихід - використовувати девайси із секс-шопу. Зручні вироби для мастурбації здатні доставити масу приємних відчуттів та принести неоціненну користь статевому здоров'ю.

Відмінний варіант для класичних сеансів самозадоволення – мастурбатор. Можна вибрати модель з вібрацією або ефектом всмоктування, тоді сексуальна насолода буде ще яскравішою та насиченою. Якщо ж хочеться максимальної реалістичності, варто не пошкодувати грошей та купити якісну секс-ляльку.

Окремо слід сказати про такий приладчик, як масажер простати. Періодичний масаж передміхурової залози сприяє покращенню роботи цього органу та значно знижує ризик виникнення простатиту. Анальний масажер може бути оснащений моторчиком для віброефекту.

6. Відвідування уролога

Звертатися до лікарів потрібно не тоді, коли проблема вже розрослася настільки, що заважає жити, а набагато раніше. Лікарі наполегливо рекомендують усім чоловікам проходити огляд у уролога щорічно, а краще – двічі на рік. Важливо пам'ятати, що багато статевих захворювань ніяк не проявляють себе на ранніх стадіях. Огляд у лікаря – це гарантія того, що хвороба буде виявлена та викорінена без наслідків для здоров'я.

7. Захист від венеричних захворювань

Нехтувати презервативами не слід, особливо якщо відбувається випадковий секс. Довіряти можна лише постійній партнерці, яка зберігає вірність. В інших випадках необхідно обов'язково використовувати засоби захисту від ЗПСШ. Невиліковані статеві інфекції можуть стати причиною розвитку чоловічої безплідності, забувати про це не слід.

Дотримання цих нескладних правил допоможе не допустити проблем у статевій сфері. А от якщо не дотримуватися наведених рекомендацій, можна зіткнутися з простатитом, еректильною дисфункцією, імпотенцією та іншими серйозними проблемами. Краще не допускати цих неприємностей, ніж потім проходити тривале та складне лікування.
 

Читайте також