Як зберегти густоту волосся: 4 продукти, які потрібно додати в раціон

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Здоров'я волосся цілком залежить від загального здоров'я. Фахівці зазначають, що є певні продукти, які допомагають у збереженні густої шевелюри, інформує Ukr.Media.

Жирна риба

Жирна риба, така як лосось, оселедець та скумбрія, містить поживні речовини, які можуть сприяти росту волосся.
Вони є відмінними джерелами омега-3 жирних кислот, які пов'язані зі зростанням волосся.

Жирна риба також є відмінним джерелом білка, селену, вітаміну D3 та вітамінів групи В, поживних речовин, які можуть сприяти зміцненню та здоров'ю волосся.

Жирна риба, така як лосось, оселедець та скумбрія, є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот, які пов'язані з покращенням росту та щільності волосся. Однак у цій галузі існує лише кілька досліджень, тому потрібні додаткові.

Яйця

Ще один продукт, який варто додати у раціон — яйця. У них міститься білок, біотин, селен і цинк. Усі ці компоненти дуже важливі для здоров'я волосся.

Білок має вирішальне значення у запобіганні випадання волосся, тому недостатнє його споживання з їжею може призвести до сумних наслідків.

Яйця також містять біотин. Одне дослідження, опубліковане в International Journal of Trichology, показало, що 38 відсотків жінок, які повідомили про випадання волосся, відчували дефіцит біотину.

Горіхи

Горіхи смачні, зручні та містять безліч поживних речовин, які можуть сприяти росту волосся. Наприклад, 28 грамів мигдалю забезпечує вражаючі 37% ваших щоденних потреб у вітаміні Е.

Більш того, вони також забезпечують широкий спектр вітамінів групи В, цинку та незамінних жирних кислот. Дефіцит будь-якої з цих поживних речовин був пов'язаний із випаданням волосся.

Горіхи також були пов'язані з широким спектром інших переваг для здоров'я, крім зростання волосся, включаючи зниження запалення та зниження ризику серцевих захворювань. Це робить горіхи відмінним та легким доповненням до вашого раціону.

Зелень

Листова зелень — один з найбільш корисних продуктів. Капуста, шпинат і салати багаті на вітаміни, мінерали і поживні речовини, які зміцнюють волосся.

Шпинат багатий на фолієву кислоту, залізо і вітаміни А і С, які можуть сприяти росту волосся. Дефіцит цих поживних речовин може призвести до випадання волосся.

Читайте також