Як живе Рівненський зоопарк без відвідувачів (ФОТО, ВІДЕО)

Із 17 березня Рівненський зоопарк закритий для відвідувачів. Працівники продовжують доглядати за тваринами у такому ж режимі, як і раніше.  Частина колективу працює дистанційно і ще й шиє маски для своїх колег, котрі ходять на роботу.

«Ми закриті для відвідувачів, але працівники ходять на роботу, це наша відповідність, бо тварини потребують такого самого догляду. У зоопарку зараз період відпочинку теж. Зелень цвіте, клумбочки наші цілі. Без відвідувачів ми не можемо, але на якийсь певний час маємо заощадження. У нас зараз мав би бути початок сезону, але через карантин ми ще закриті», - розповіла завідувачка одного із відділів зоопарку Катерина Арафаілова.

Щороку 1 травня у Рівненському зоопарку – відкриття сезону. Тут готували розваги, прикрашали територію і з нетерпінням чекали на відвідувачів. Цьогоріч плани змінились. Карантин вирішили присвятити господарським роботам:

«Якщо раніше у нас відкриття сезону було 1 травня, ми завжди робили свято, ми прикрашали, прибирали зоопарк, ну, ми завжди слідкуємо за чистотою. У нас немає такого, що ми до чогось спеціально готуємось. Але зараз, враховуючи те, що немає людей, у нас більше таких господарських робіт. Ми готуємо вольєри, маємо трішки більше часу на облаштування нагальної території», - розповіла нашій журналістці пані Катерина.  

У зоопарку також сумлінно дотримуються усіх санітарних норм, аби уберегти тварин. Тут обробляють робочі поверхні, приміщення, ручки дверей, інвентар, машини тощо. Усюди є дезінфектори.

«Ми дуже бережемо тварин, - каже Катерина Арафаілова. - Наші дні починаються із того, що ветеринарна служба обробляє розчинами доріжки, по всіх входах стоять спеціальні дезінфікуючі килимки, в які наливають дезрозчини і всі повинні по них потупати, щоб не занести у зоопарк нічого, обробляється транспорт. Дуже делікатно і бережно поводимось із цим всім».

За період карантину в Рівненському зоопарку – поповнення. У гривистих баранів народились двоє дитинчат. Малюки також з’явилися у самки шотландської худоби, котячих лемурів. Однак, найчисленніше поповнення у родині карликових кіз.

Крім того, аби зоопарк міг повноцінно функціонувати та забезпечувати тварин усім необхідним, допомагають опікуни. Допомогти може кожен. Ці кошти будуть використані лише на придбання кормів для тварин.

Рівненський зоологічний парк загальнодержавного значення
Р/р UA13 3808 0500 0000 0026 0001 5306 3
в АТ «РБ Аваль» м.Київ
код ЄДРПОУ 13981063
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога.

 

Фото та відео зі сторінки зоопарку у соціальних мережах. 

Читайте також