Які продукти варто їсти восени, щоб підтримати в нормі своє здоров`я

Регулярне споживання сезонних фруктів і овочів позбавить від багатьох хвороб.

З настанням осені з'являються проблеми зі здоров'ям: послаблюється імунітет, організм починає відчувати дефіцит вітамінів і поживних речовин. Щоб запобігти сезонним захворюванням, необхідно харчуватися повноцінно, збалансовано і вибирати продукти, у складі яких міститься велика кількість вітамінів і мінералів. 

Цитрусові

За словами лікарів, в періоди осінніх захворювань необхідно їсти багаті на ефірні масла цитрусові: апельсини і грейпфрути. Їх користь полягає в тому, що вони тонізують і підвищують настрій.

Гарячі супи і осінні овочі

Восени немає нічого кращого гарячих крем-супів, приготованих з сезонних овочів: гарбуза, пастернаку, батату. Ці продукти не тільки покращують травлення, нормалізують метаболічні процеси, а й зміцнюють імунітет.

Згідно з рекомендаціями дієтологів, необхідно додати в свій раціон і такі продукти, як часник, цибуля, гриби, гарбуз, кабачки, ріпа, буряк, капуста - вони забезпечать організм вітамінами і мінералами.

Страви з гарбуза

ахистять організм від запалень і хвороб страви з гарбуза. Як відомо, допомагають відновитися після інфекцій саме сезонні овочі і фрукти, оскільки в їх складі знаходяться речовини, які зміцнюють імунітет: антиоксиданти та харчові волокна. До таких належать:

  • гарбуз, в складі якої стримається велику кількість бета-каротину і вітаміну А;
  • багаті вітамінами і мінералами яблука, персики і абрикоси;
  • помідори, огірки, солодкий болгарський перець. Ці овочі містять вітамін С і карбонову кислоту, необхідну для нормальної роботи імунної системи.

Прянощі

Відмінними профілактичними засобами багатьох хвороб є традиційні прянощі: часник, кориця і імбир. З їх допомогою можна урізноманітнити раціон.

Багато хто вважає, що здобна випічка позбавляє від нудьги. Деякі продукти дійсно мають властивості покращувати настрій, проте це не скасовує того факту, що необхідно заздалегідь продумувати свій раціон. 

Читайте також