З Рівного не виїжджатимуть автобуси і маршрутки (ОНОВЛЕНО)

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

ОНОВЛЕНО: Близько 16:10 обмеження для руху пасажирських автобусів і великогабаритних вантажних засобів відновили. 

Сьогодні на Рівненщині у зв'язку із несприятливими погодними умовами вирішили заборонити рух великого пасажирського транспорту та вантажівок. Начальник обласного управління транспорту Федір Мисюра прокоментував ситуацію.

"Служба автомобільних доріг України дала розпорядження про обмеження руху великовагового та пасажирського транспорту у зв'язку із несприятливими погодними умовами. Як ми зараз бачимо - на дорогах ожеледиця. Це рішення прийнято для забезпечення безпеки пасажирів та зменшення аварійності на дорогах. Дане розпорядження ми переслали по автостанціях, щоб припинили продаж квитків і, по можливості, не здійснювали випуск автобусів", - повідомив чиновник.

Яка ситуація наразі на автовокзалах Рівненської області, пан Мисюра сказати не може, адже перевірки ще не проводились.

"Я ще не об'їхав автостанції, щоб подивитися чи вже не їдуть автобуси. Припускаю, що деякі водії можуть нехтувати безпекою і виїжджати в рейс", - прокоментував начальник управління.

Повідомлення про заборону руху великовагового транспорту отримала також "Укртрансбезпека". 

"Патрульна поліція спільно з "Укртрансбезпекою" повинні виїхати та зупиняти вантажівки. Водії вантажних авто наразі мають зупинитися і не продовжувати рух, але вони можуть не знати про дані заходи. Тому патрульні будуть інформувати людей", - зазначив Федір Мисюра.

За словами чиновника, заборона триватиме щонайменше до кінця доби.

У патрульній поліції Рівненщини повідомили, що вся наявна техніка для обробки доріг притиожеледними матеріалами працює на автомобільних дорогах, у посиленому режимі патрулюють екіпажі патрульної поліції та рятувальників, до яких ви завжди можете звернутись за допомогою.