Запечені та теплі роли: які бувають види?

Ви ще і досі гадаєте, що суші та роли - це виключно холодна закуска? А як щодо гарячих ролів, які запікаються у духовій шафі, де піддаються дії високої температури? Запечені роли - це варіант японських суші, які запікаються в духовці або на грилі. Запечені суші в ІФ це смачна та поживна страва, яка варта того, щоб її спробував кожен.

Що таке гарячі роли?

Гарячі роли - це новий тренд в японській кухні, який набув шаленої популярності серед прихильників суші. Це поєднання кулінарних японських традицій і західних методів приготування страв. 

Гарячі роли - це суші, які проходять термічну обробку, тобто піддаються дії високої температури. Готувати гарячі роли можна у глибокій сковороді, у фритюрниці, на грилі або у духовій шафі. Роли з усіх боків замотують у клярі, а потім обсмажують. 

Як кляр, найчастіше використовують темпура. Для приготування темпура змішують рисове і пшеничне борошно, яйця, сіль і обов’язковий елемент - крижана вода. Таким чином після обсмажування, рол набуде золотавої та хрусткої скоринки, яка надає страві дуже апетитний вигляд. 

Запечені роли - це вид гарячих ролів, які запікають на високій температурі у духовій шафі чи на грилі. Особливою родзинкою цієї страви є використання спеціального соусу:

  • сирного;
  • вершково-сирного;
  • сирно-часникового;
  • грибного та інших.

Час запікання у духовій шафі складає від 6 до 8 хвилин. Це якраз той час, щоб риба, яка входить до складу рола як начинка, приготувалася, але продукти не втратили своїх корисних властивостей. 

Різновиди теплих і запечених ролів

Видів теплих ролів дійсно дуже багато. Адже приготувати гарячим або у клярі чи запекти у духовці можна будь-який рол. Тут уже відіграє роль досвід і фантазія кухаря або ваша, якщо ви вирішили приготувати такі роли власноруч. 

Серед найпопулярніших ролів, які піддаються тепловій обробці є:

  • Теплі роли футомакі - це великі роли, які містять декілька інгредієнтів у складі начинки, як правило, це риба і морепродукти. Футомакі загортають у лист норі, обгортають у темпура та обсмажують на глибокій сковорідці до золотавої скоринки;
  • Теплі “Філадельфія” і “Каліфорнія”. Улюблені роли українців також можна обсмажувати або запікати. Підігрітими вони мають ще більш яскравий смак та аромат;
  • Запечений Базилік рол, який складається з наступних інгредієнтів: рис, водорості норі, вугор, сир Філадельфія, огірок і мигдальні пластівці. А запікається Базилік рол разом з пікантним соусом унагі. 

Якщо хочеться ситно пообідати самому чи в компанії замовляйте теплі роли в Пронто. Сушисти приготують ваші улюблені роли, використовуючи лише свіжі продукти.

Читайте також