Зірвав прикраси на майже 25 тис грн та втік: у центрі Рівного чоловік пограбував пенсіонера

У Рівному чоловік зірвав золоті прикраси з пенсіонера.

Про це повідомляють у поліції Рівненщини.

Подія сталася 10 вересня у центрі Рівного. До поліції близько 14:45 звернувся 79-річний рівнянин, що у дворі багатоквартирного будинку на вулиці Адама Міцкевича невідомий зірвав з його шиї золотий ланцюжок із хрестиком, коли він сидів на лавці. Потерпілий описав грабіжника та вказав, в якому напрямку той втік. Вартість викраденого становить майже 25 тисяч гривень.

За результатами проведених слідчих дій та розшукових заходів оперативникам Рівненського РУП вдалося встановити особу нападника. Ним виявився 32-річний рівнянин. Відомо, що чоловік раніше судимий за скоєні розбій та грабіж та відбував покарання в місцях позбавлення волі.

Досудове розслідування за фактом грабежу, вчиненого повторно та в умовах воєнного стану триває. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника поліцейські вилучили речові докази, які мають значення у справі.

Сьогодні, 15 вересня, слідчі, за погодження прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України.

Суддя Рівненського міського суду задовольнив клопотання слідчого та обрав 32-річному зловмиснику запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави у сумі 215 тисяч гривень.

За скоєне нападнику, який визнає свою провину, загрожує черговий строк — від семи до десяти років позбавлення волі. 

Читайте також