15-річний підліток врятував Київ за допомогою дрона

15-річний підліток із Київщини Андрій Покраса допомагав українським захисникам визволяти столицю за допомогою свого дрона. 

Як повідомляє видання "ШоТам", хлопець передав українським військовим важливі координати руху ворожої колони на Київ.

Так, бійці територіальної оборони під селом Березівка, що розташоване по Житомирській трасі приблизно за 40 км від Києва, помітили велику колону російської військової техніки, яка рухалася в напрямку столиці.

Щоб знищити колону військові потребували чітких координат. Відтак, вони звернулися по допомогу до 15-річного Андрія, оскільки він був єдиним, хто мав досвід роботи з безпілотниками у цій місцевості. 

Хлопець з батьком виїхали у поле і запустили дрон. Їм вдалося за допомогою дрона побачити світло від колони, що рухалася на Київ.

Андрій пояснив, що це була одна з найбільших колон, яка рухалася на Житомирській дорозі, нам вдалося її знайти, бо одна з вантажівок надовго ввімкнула світло.

Координати колони і її фотографії хлопець через соцмережі передав бійцям ЗСУ і ті відкрили вогонь по ворожій техниці.

Підліток згадує, що російський конвой був дуже страшний, але бажання захистити Київ виявилося сильнішим. Тому хлопець виконав необхідну роботу з викриття колони і допоміг військовим скоригувати вогонь.

Читайте також