Все, що ви могли не знати про імплантацію зубів

Імплантація зубів є сучасною та ефективною стоматологічною процедурою, яка набирає все більше популярності серед пацієнтів клініки Royal Dental у Львові. Однак питання, як виникла така процедура, чому імпланти є довготривалим рішенням та які є інші цікаві факти про імпланти, ми розповімо у нашій статті.

Перші стоматологічні імпланти

Найдавнішими прикладами зубних імплантатів є вироби із різьблених шматків черепашок, які інтегрувалися у кістку щелепи. Ці знахідки датуються приблизно 600 роком до нашої ери, їхнє виготовлення пов'язують зі стародавнім племенем майя.

Однак, виникнення більш сучасних імплантатів датоване 1952 роком, коли шведський хірург Пер-Інгвар Бранемарк винайшов прототип цих виробів на основі титану. Саме цей лікар дізнався, що людське тіло не відштовхує титан, а тому він швидко зростається з кістковою тканиною і його можна використовувати в протезуванні зубів.

Тривалий термін експлуатації зубних імплантатів

Це ще один факт, який засвідчує те, що використання імплантатів є успішним у 95%. Зубні імплантати здатні прослужити все життя, та профункціонувати відповідно до свого початкового стану. При цьому імплантати не лише будуть виглядати, як справжні зуби, вони будуть так і відчуватися. Зуби інтегруватимуться в кістку щелепи, завдяки чому вони зможуть стабільно триматися та виконувати усі необхідні функції природних зубів.

Інші цікаві факти про зубні імплантати

Також ми в процесі ретельного аналізу та вивчення інформації, з'ясували ще декілька цікавих фактів про зубні імплантати, а саме:

  • Можливість повноцінно відновити функцію жування, чого ви не зможете отримати ні з яким іншим способом лікування зубів.
  • Перешкоджання втраті кісткової маси. Коли ви втрачаєте зуб, кістка щелепи, що відповідала за його підтримку, починає зменшуватися, оскільки в неї стає відсутня стимуляція. Завдяки вживленню імплантату відбувається відновлення цієї стимуляції, що нівелює можливість виникнення атрофії кістки та зберігає структуру обличчя.
  • Відсутність карієсу. На відміну від природних зубів, імплантати не схильні до розвитку карієсу. Тому при регулярній гігієні ротової порожнини, ви зможете насолоджуватися зубами без необхідності постійного лікування.

Також варто зазначити, що існують різні види імплантатів та способів імплантації, у тому числі одномоментний імплантат, який встановлюється в той же день, що було видалено зуб. А ще ж є так звана імплантація зубів All on 6, що дозволяє замінити цілий ряд зубів на шістьох імплантах.

Читайте також