Як вибрати стиль для кухні у 2024 році

Створення затишного й функціонального простору, де кожна деталь працює на вас, — непроста наука. У 2024 році тенденції пропонують безліч варіантів, від класичних рішень до сучасних тенденцій. Як знайти той стиль, який найбільше підходить вашому дому? Поговоримо про те, яку замовити кухню та як вибрати стилістичний напрям, аби серце оселі поєднало в собі функціональність, естетику та інновації.

Головні напрями в оформленні дизайну кухні

Варіанти дизайну, про які йтиметься далі, не є чимось аж таким інноваційним. Однак звичні стилістичні рішення можна модернізувати на власний смак, потрібно лише розуміти основні характеристики ключових напрямів:

  1. Класика. У пріоритеті під час створення класичної кухні — консервативність та суворість форм. Найчастіше меблі створюються з натурального дерева або з матеріалів, що імітують його. Плавні лінії та переходи відсутні, а в організації панує чітка геометрія. Меблі мають велику кількість шухляд і ніш, що підвищує їхню функціональність.
  2. Модерн. Головним рисами стають прямота форм і багатофункціональність. Тому техніка найчастіше вбудовується в меблі. Щоб додати кухні модерного шику, можна встановити барну стійку або острів, які використовуються в ролі обіднього столу. Цей стиль характеризується чітким зонуванням, що стане непоганим рішенням для компактного приміщення.
  3. Мінімалізм. Для візуального розширення простору, не перевантаженого деталями, полиці та шафи вбудовуються в стіни. Якщо наявний простір дозволяє, краще обійтися без підвісних шаф, що лише збільшить простір. Ефектний вигляд матиме стіл із фактурою під камінь та металеві стінові панелі.
  4. Прованс. Особливий акцент у цьому стилі робиться на колірній гамі. У провансі використовуються пастельні тони, а саме лавандовий, пісочний та бежевий. Відтінки, що створюють враження вицвілості, вітаються. Меблі краще вибирати грубі та утилітарні. Все в атмосфері прованської кухні має нагадувати про сільську простоту та створювати затишок.
  5. Хай-тек. Високотехнологічність стилю досягається завдяки мінімалістичним прийомам. Геометрія має бути простою, лінії — чіткими, а загальний настрій дизайну — лаконічним. Натуральні матеріали в оздобленні майже не використовуються, їхнє місце займають скло, метал, пластик, полікарбонат, іноді МДФ. Головне призначення кухні у стилі хай-тек — бути практичною та функціональною, без перевантаження деталями та хаосу.

Вибравши один із цих напрямів, ви зможете створити кухню, яка не тільки відповідатиме вашим естетичним уподобанням, але й стане місцем, де приємно проводити час кожному члену родини.

Враховуємо власні вподобання

Щоб визначити, до якого дизайну кухні лежить душа, варто звернути увагу на такі особливості:

  • якщо першими асоціаціями з кухонним простором є випікання печива та веселі родинні посиденьки під час різдвяних свят, краще зробити вибір на користь традиційного стилю з класичними шафами, декоративною ліпниною та вінтажними світильниками;
  • коли в пріоритеті теплота, затишок і простота, оптимальним рішенням буде фермерський стиль із відкритими просторами, натуральними матеріалами та балансом між функціональністю та естетикою;
  • якщо відкритість труб, цегли та балок, мінімалістичний простір, не перевантажений деталями, та високі стелі — це саме той настрій, в якому буде комфортно готувати їжу, потрібно робити вибір на користь індустріального стилю.

Якщо заздалегідь визначити власні стилістичні вподобання, з вибором не виникне проблем.

Читайте також