8 продуктів, які можна їсти навіть ввечері і не хвилюватися за фігуру

Ви одягаєте піжаму, стелете постіль і раптом ... вам жахливо хочеться печива, морозива, сендвічів та інших продуктів, від яких може постраждати ваша талія та інші частини тіла. Знайомо? Пропонуємо список продуктів, які можна спокійно їсти вночі та не боятися зайвих кілограмів.

Фрукти і ягоди

Нічний перекус повинен легко засвоюватися, тому краще уникати протеїнів, які дають велике навантаження травній системі. Фрукти – чудове рішення. Яблуко чи груша знижують апетит і не перевантажують шлунок. Дієтологи стверджують — те, що ми їмо пізно ввечері, насамперед має сприяти гарному сну. Також можна з'їсти невелику тарілку фруктового салату з кедровими горішками або мигдалем, багатими "заспокійливими" мінералами та триптофаном. Ідеально поєднуються полуниця (або лісові ягоди) зі сухофруктами: полуниця задовольняє бажання з'їсти "що-небудь солодке", при цьому не впливаючи на вагу. Головне - в міру: дуже велика кількість фруктів може розбудити шлунок замість того, щоб допомогти йому заснути.

Паста та рис

Ще одна характеристика, яку повинні мати нічні перекушування - низький вміст цукру, щоб рівень інсуліну не підвищувався і щоб не з'явилися нові напади голоду. Можна спокійно з'їсти пасту або рис, але максимум 50-60 г з додаванням половинки авокадо. Паста і рис багаті на триптофан і надають почуття насичення.

Яйця

Яйце некруто теж можна з'їсти перед сном, так як воно легко засвоюється - шлунок навантажений максимум 40 хвилин - і ви ситі. Після яйця можна з'їсти яблуко чи грушу.

Овочі

Тарілка зеленого салату з кунжутом і насінням чудово підходить для пізньої вечері. Листовий салат розслаблює м'язи, а в насінні міститься багато триптофану, який викликає сон. Кабачки – теж чудовий варіант. Також для нічного перекушування відмінно підходить авокадо, багатий на заспокійливі мінерали – калій і магній. Достатньо половинки, политої невеликою кількістю оливкової олії.

Оливки

Жменя зелених несолоних оливок має такий самий ефект, як авокадо: втамовує голод і розслаблює.

Трави

Ще одним «союзником» міцного сну без докорів сумління за з'їдене є трави: чебрець, базилік, шавлія і петрушка, що мають седативні властивості. Їх можна використовувати як для приготування трав'яних чаїв та настоїв, так і для песто з базиліку та кедрових горішків до відвареної картоплі.

Читайте також