8-річний син загиблого нацгвардійця носить татків годинник та допомагає збирати кошти на ЗСУ

8-річний син загиблого нацгвардійця разом із друзями зібрав вже більше 9000 гривень. Кошти хлопчик передав на допомогу ЗСУ.

Про це інформують у Національній гвардії України.

38-річний Юрій Іщев став добровольцем ще у 2015-му. У лютому цього року вдруге пішов захищати Україну. Сам Юрій з Полтави, останні роки жив з родиною у Валках.

"24 лютого одразу годин в 6-7, пам’ятаю, зірвався... Я стояла з рюкзаком. Мабуть, тоді я в той рюкзак зібрала все своє жіноче життя. Я вірю в кохання. Я буду любити його до останнього подиху. Він для нас — легенда. Просто легенда. Він був байкер, він був воїн, він був вікінг. В нього були золоті руки. Він знав все про все. Ми познайомилися на байкерському зльоті. Таке враження було, що ми знайомі все своє життя", — говорить дружина загиблого воїна Світлана.

Нацгвардієць загинув у ближньому бою з російськими окупантами поблизу селища Криничне. Без батька лишилися двоє синів — 8-річний Рома та 3-річний Макс. В родині Іщева Юрія на фронті зараз також дідусь та дядько, які боронять Україну на східному напрямку.

Маленький Рома носить татків годинник і після війни хоче так само змагатися в мотокросі.

На підтримку ЗСУ Рома із друзями, як і багато інших дітей по всій Україні, організував блокпост. Водії дають дітям гроші на підтримку армії. Так хлопці зібрали і передали волонтерам вже понад 9 тисяч гривень. А нещодавно хлопчик передав на потреби захисників гроші, які йому подарували на День народження. Його гроші пішли на купівлю каски для оборонця Харкова.

Хлопець пишається тим, що він українець. У побуті перейшов на українську.

"З самого дитинства я взагалі російською спілкувався. Зараз я розмовляю добре українською, тому що я живу в Україні, тому що це красива мова, це українська нація. Ми веселі, турботливі, добрі. Наша сила в незалежності", — каже Рома.

Рома мріє про перемогу України, вільний від окупантів Крим та звільнення усіх захоплених областей від російських окупантів.

 

Читайте також