Аромапсихологія: чому вдома треба поставити букет бузку?

Ілюстративне фото

Які властивості має аромат бузку, чому його варто посадити на подвір’ї, а в кімнаті поставити пахучий бузковий букет.

Не всі оберуть для себе косметику і парфуми з ароматом бузку, але в природному середовищі її запах викликає захоплення!

В ароматерапії прийнято наділяти бузковий аромат здатністю впливати на тривожність людини. Так само, він допомагає сконцентруватися й ухвалити правильне рішення.

Такий романтичний запах, а може заряджати енергією, відновлювати сили, покращувати настрій, що дуже актуально при неврозах і депресії.

Існує легенда, що ця мила рослина завдячує своєю появою грецькій німфі на ім’я Сиринга. У неї по вуха закохався бог Пан, він переслідував німфу і якось наздогнав і схопив її. Але в своїх долонях він побачив лише гілку пахучого бузку.

Пан у гніві зламав гілку, при цьому почувся гучний хрускіт. Тоді Пан зробив з гілки бузку сопілку. До речі, сама назва квітки перекладається з грецької, як сопілка.

Є така прикмета, що квітка бузку з п’ятьма пелюстками здійснює бажання людини, яка її знайшла. А кущ бузку біля дому – це потужний оберіг для його жителів. Характерний сильний запах бузку розчиняє негатив, гармонізує навколишній простір.

Бузок приносить радісний настрій, тому, якщо ви відчуваєте, що енергетика у вас на нулі, є сенс поспілкуватися з цілющою рослиною.

У давнину з різних частин бузку виготовляли амулети і талісмани, які приваблювали любов. А саше із засушених квіток, за переказами, допомагає зберегти сімейне щастя.

З давніх-давен білий бузок вважали символом ніжності, чистоти і цнотливості. Лілові відтінки бузку більше асоціюються з оберегами.

У будь-якому випадку, букет бузку у домі створює легкість, гармонію, радість і навіть додає безпричинного щастя.

Читайте також