Весела і кмітлива собака для життя у квартирі: у чому переваги такси

Домашні тварини роблять життя своїх господарів цікавішим та яскравішим. Вони розважаються, бешкетують, лестяться та підтримують. Ба більше, пухнасті улюбленці позитивно впливають на здоров’я людей. Однак, аби мати вдома одну чи декілька тварин, потрібно зважити всі за і проти, адже домашні улюбленці – це відповідальність.

Найчастіше для проживання у квартирі обирають таких тварин, як коти, собаки, кролики, рибки, хом’яки чи птахи. Одним із найбільш підходящих варіантів для міста є собака такса. Представники цієї породи дуже активні, енергійні, допитливі. Що важливо – вони швидко адаптуються до нових умов.

Переваги собаки такси в квартирі

Собаки цієї породи найкраще підійдуть активним та енергійним людям – аби гарно співіснувати та взаємодіяти.  

  • Такса дуже потребує близького контакту із господарями, навіть при найменшому ігноруванні або неприязні вона засмучується і стає похмурою.
  • Дуже любить дітей. Можливо, це пов’язано із взаємною активністю. Тож вона залюбки складе компанію під час гри в наздоганялки та будь-які інші рухливі ігри.
  • Собаки цієї породи в міру слухняні та піддаються дресируванню, гарно запам’ятовують команди.
  • Аби песик не робив шкоди з меблями, потрібно дати йому кілька іграшок. Таким чином він відволікатиметься на ці забавки.
  • Зважаючи на те, що такса – мисливська порода, вона є хорошим охоронцем.
  • Ці собаки також дуже люблять взаємодіяти: такса хоче брати участь в усьому, що роблять господарі.

Харчування такси: на що звернути увагу

Такси – порода малого розміру. Їх середня вага – 7-14 кг для стандартної породи. Також існує мініатюрна, для яких нормальна вага до 5 кг. Тож важливо пам’ятати, що собаку не варто перегодовувати. Її раціон повинен бути збалансованим та корисним.

Зайва вага згубно впливає на таксу: зростає навантаження на серцево-судинну систему, суглоби, а також значно збільшується навантаження на довгу спину. Від цього може бути розрив дисків. І хоча такси люблять попоїсти, йти на їх поводу і давати понад норму не варто задля їх же здоров’я. Найкраще годувати їх часто і невеликими порціями.

Чого точно не треба давати таксі, то це варені кісти та жирні продукти. Найкраще буде проконсультуватись із ветеринаром стосовно харчування саме вашого пса.

Вплив домашніх улюбленців на здоров’я людини

Наявність вдома пухнастих улюбленців позитивно впливає на психологічний та фізичний стан здоров’я господарів. Зокрема, можна помітити наступні зміни:

  1. Зняття стресу, тривоги та напруги. Адже під час контактування із собакою вивільняється окситоцин – гормон, котрий сприяє розслабленню та зниженню стресу.
  2. Підвищення фізичної активності. Більшість собак зранку потребують прогулянки, тож залежуватись у ліжку господарям не доводиться. Ігри та час на свіжому повітрі приносять користь не лише для пса, але й для людини.
  3. Профілактика алергії. Так-так, попри поширену думку про те, що домашні тварини мають багато ризиків, вчені помітили, що у дітей, котрі ростуть із тваринами вдома, значно менший ризик розвитку алергій.
  4. Зниження артеріального тиску. Взаємодія із тваринами може знизити як систолічний, так і діастолічний артеріальний стик, тим самим знижуючи ризик розвитку гіпертонії та похідних захворювань.
  5. Емоційна підтримка. Домашні улюбленці – члени родини, які завжди поруч і завжди вас підтримають, допоможуть розслабитись. Вони уважно слухатимуть вашу розповідь чи просто дозволять себе обійняти після складного дня.

Роль домашніх улюбленців у житті людини важко осягнути. Адже привівши додому тварину ви отримуєте постійний заряд енергії, активності, щастя та підтримки.

Читайте також