Ароматна та хрумка квашена капуста за 3 дні: простий рецепт

Універсальна страва на столі - квашена капуста. Смакує до картоплі, м'яса, сала та можна додавати у борщ. Приготувати квашену капусту зовсім не складно. Увесь процес займе не більше трьох днів - і можна подавати до столу.

Вибираємо капусту для квашення пізніх сортів. Вона містить більше цукрів, а це важливо для правильного бродіння. Качан повинен бути твердий, з тонким білим листям, невеликим качанчиком і злегка хрумтіти при натисканні.

Капусту наріжте, а моркву натріть на великій тертці. Морквини багато не потрібно, однієї великої або двох середніх на качан 3,5 кг достатньо.

Поступово складіть овочі у каструлю, пересипаючи сіллю.

Додайте сіль із розрахунку на 1 кг капусти 1 ст. л солі (20-25 г). Спробуйте за смаком.

  • 20 гр солі – 1 ст. л без гірки
  • 25 гр солі – 1 ст. л з невеликою гіркою

Знову перемішайте капусту, трохи стискаючи руками, щоб з’явився сік.

Накрийте тарілкою і поставте під вантаж. Це може бути 3-літрова банка, до верху наповнена водою.

Залишаємо капусту кваситися на 2,5 доби при кімнатній температурі, раз на день все добре перемішуємо. Як перемішали, ставимо знову під вантаж.

Через 2,5 доби додаємо в капусту цукор – 40 г на 1 кг капусти.

  • 15 гр цукру – 1 ст. л без гірки
  • 25 гр цукру – 1 ст. л з гіркою

Не лякайтеся такої кількості цукру, тут все розраховане точно та правильно. Цукор тільки покращить смак і квашена відмінна капуста вийде. Спробуйте приготувати один раз, і ви завжди готуватимете таку капусту.

Залишаємо капусту доквашуватися ще на 0,5 доби (12 годин).

Перекладіть квашену капусту в банки, закрийте кришками і заберіть у холодильник чи інше прохолодне місце. Як капуста охолоне, її можна їсти. Зберігайте у прохолодному місці.

Читайте також