Б’ють та піддають тортурам електричним струмом: у Каховці окупанти облаштували катівню

Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в місті Каховка російські окупанти у приміщенні поліції облаштували катівню. 

За словами Данісової, там росіяни заручників б’ють та піддають тортурам електричним струмом.

«Російські солдати затримують на вулицях міста не лише активістів чи учасників АТО/ООС, а й чоловіків, які не мають жодного відношення до військової служби, і не виходили на мітинги проти окупації. Для цього використовується формальний привід - «порушення правопорядку» або «порушення комендантської години», - розповіла Денісова. 

Вона додала, що біля відділку поліції постійна черга з родичів затриманих чоловіків, які намагаються дізнатися про їхню долю або передати продукти харчування та речі першої необхідності. 

Як повідомляють свідки, в приміщенні каховської поліції перебуває понад 10 цивільних осіб, дехто з них утримуються там вже кілька тижнів. Чоловіків катують електрошокерами, б’ють.

"Найжорстокіше російські військові ставляться до тих, хто має відношення до силових структур — бійців територіальної оборони та колишніх учасників АТО/ООС", - додала Людмила Денісова.

Читайте також